Οταν οι «κηπουροί» του Παπανδρέου εναγκαλίζονται ασφυκτικά τη ΔΗΜΑΡ

Ενα είδος προθαλάμου, για τις μετεκλογικές εξελίξεις στο ...ΠΑΣΟΚ, έγινε η Δημοκρατική Αριστερά για μια σειρά πρωτοκλασάτων στελεχών και πρώην υπουργών, οι οποίοι ήρθαν σε σύγκρουση με τον Ευάγγελο Βενιζέλο και αποφάσισαν να κάνουν μια κομματική βόλτα ως ένα όμορο κόμμα ώσπου να περάσει η μπόρα.

Διότι δεν εξηγείται αλλιώς γιατί κορυφαία στελέχη της εποχής Παπανδρέου και «κηπουροί» δέχτηκαν να είναι υποψήφιοι στο ευρωψηφοδέλτιο της ΔΗΜΑΡ, δίνοντας έτσι το σύνθημα στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ ότι πρέπει να το καταψηφίσουν.
Οι Πάνος Μπεγλίτης, Χάρης Καστανίδης και Μαριλένα Κοππά λάμπουν δια της παρουσίας τους στα τεκταινόμενα στη ΔΗΜΑΡ, γυρίζοντας οριστικά την πλάτη στο κόμμα που τους ανέδειξε και τους εξέλεξε σε θώκους για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Μάλιστα, όπως ανακοινώθηκε χθες η κ. Κοππά και ο κ. Μπεγλίτης θα είναι υποψήφιοι ευρωβουλευτές της ΔΗΜΑΡ, ωθώντας έτσι τις ψήφους του ΠΑΣΟΚ σε ένα αντίπαλο κόμμα και αδυνατίζοντας ακόμη περισσότερο το εκλογικό αποτέλεσμα για την Χαριλάου Τρικούπη. Για τον κ. Μπεγλίτη τίθενται ακόμη κάποια γραφειοκρατικά ζητήματα, διότι είναι στέλεχος του Υπουργείου Εξωτερικών, αλλά μόλις λυθούν θα ανακοινωθεί η υποψηφιότητά του.
Οσο για τον Χάρη Καστανίδη επέλεξε τις παρασκηνιακές διεργασίες στη ΔΗΜΑΡ και δεν θα είναι υποψήφιος στις ευρωεκλογές, ενώ προώθησε άτομα προσωπικής του επιλογής που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ ως υποψηφίους της Δημοκρατικής Αριστεράς στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές.
Υψηλόβαθμα στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη αναφέρουν ότι τόσο η Μαριλένα Κοππά όσο και ο Πάνος Μπεγλίτης, οι οποίοι διατηρούν άρρηκτους δεσμούς με τον Γιώργο Παπανδρέου, πήραν το «πράσινο φως» από τον πρώην πρωθυπουργό πριν καταλήξουν στις επιλογές τους. Οι ίδιοι άνθρωποι ισχυρίζονται ότι τα στελέχη αυτά δεν επιδιώκουν να εκλεγούν με τη ΔΗΜΑΡ, αλλά «να προκαλέσουν όσο γίνεται μεγαλύτερο κακό στο ΠΑΣΟΚ, στις ευρωεκλογές» με σκοπό να τοποθετηθούν για την επόμενη μέρα και να θέσουν θέμα ηγεσίας στη Χαριλάου Τρικούπη, ευελπιστώντας σε μια παλινόρθωση του Γιώργου Παπανδρέου.
Οι ίδιοι άνθρωποι θυμίζουν ότι ο πρώην πρωθυπουργός σαμπόταρε τις κινήσεις της Ελιάς, δεν παρέστη στις εκδηλώσεις της ενιαίας κεντροαριστεράς και έστειλε ο ίδιος το μήνυμα καταψήφισης του ΠΑΣΟΚ, αρνούμενος να τοποθετήσει άτομα του στενού του περιβάλλοντος -τον Παύλο Γερουλάνο ή τον Γιώργο Πεταλωτή- στο ευρωψηφοδέλτιο που πρότεινε ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ