Αμετανόητος ο Σόιμπλε: «Είστε στο σωστό δρόμο, αλλά λιτότητα και ανάκαμψη δεν είναι αντιφατικές έννοιες» - iefimerida.gr

Αμετανόητος ο Σόιμπλε: «Είστε στο σωστό δρόμο, αλλά λιτότητα και ανάκαμψη δεν είναι αντιφατικές έννοιες»

Αμετανόητος ο Σόιμπλε: Είστε στο σωστό δρόμο
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΟΥΣ

Ούτε μισό πόντο δεν είναι διατεθειμένος να χαλαρώσει τα «λουριά» στην Αθήνα, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος φρόντισε για μια ακόμα φορά να στείλει μήνυμα στην ελληνική πλευρά ότι η συνταγή της δημοσιονομικής πειθαρχίας είναι μονόδρομος για να διατηρηθεί η ελληνική οικονομία σε τροχιά ανάκαμψης. «Λιτότητα και ανάκαμψη δεν είναι αντιφατικές έννοιες», δήλωσε σε συνέντευξη του στη Δημόσια Τηλεόραση ο κ. Σόιμπλε, ενώ για να... χρυσώσει το χάπι συμπλήρωσε ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε σωστό δρόμο.

Στη πραγματικότητα, ακόμα κι αν επαληθευτούν οι προβλέψεις για θετικούς ρυθμούς 0,6% το 2014, η Ελλάδα παραμένει σε τέλμα υψηλής ανεργίας (στα επίπεδα του 27%) και υψηλών ποσοστών φτώχειας (ο ένας στους τρεις Έλληνες βρίσκεται στα όρια της φτώχειας ή του κοινωνικού αποκλεισμού), αφού όλα τα υποτιθέμενα «εργαλεία» για την επανεκκίνηση της πραγματικής οικονομίας αποδείχθηκαν αναποτελεσματικά.

Μόνο τυχαίο δεν είναι ότι στη συνέντευξη μετά από το EUROGROUP ο Γιερούν Ντάισελμπλουμ επεσήμανε ότι μέσα στο προσεχές διάστημα- εβδομάδες ή μήνες- η Αθήνα θα πρέπει να παρουσιάσει την στρατηγική της, έτσι ώστε με τη βοήθεια της Ομάδας του Χορστ Ράιχενμπαχ να παρασχεθεί η αναγκαία τεχνική βοήθεια. Σύμφωνα με τον Ολλανδό υπουργό και επικεφαλής του EUROGROUP, μόνο με την επιστροφή των ιδιωτικών επενδύσεων, την επιστροφή της ρευστότητας στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τον συντονισμό Οργανισμών όπως η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, η ελληνική οικονομία θα βελτιώσει τους μακροοικονομικούς και κοινωνικούς της δείκτες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ