Τσίπουρο και τσικουδιά προσφέρει στους ομολόγους του ο Στουρνάρας -Μια ευρηματική καμπάνια για τον φόρο κατανάλωσης - iefimerida.gr

Τσίπουρο και τσικουδιά προσφέρει στους ομολόγους του ο Στουρνάρας -Μια ευρηματική καμπάνια για τον φόρο κατανάλωσης

Τσίπουρο και τσικουδιά θα προσφέρει στους ομολόγους του ο Γιάννης Στουρνάρας -Μι
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με μια ευρηματική και ιδιότυπη «καμπάνια» θα δώσει ο υπουργός Οικονομικών τη «μάχη» του τσίπουρου και τις τσικουδιάς, προκειμένου να παραμείνουν σε μειωμένο κατά το ήμισυ φόρο κατανάλωσης.Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν αναγνωρίζει τα συγκεκριμένα παραδοσιακά αλκοολούχα ποτά ως ομοειδή με το ούζο- που υπόκειται στη μειωμένη φορολόγηση ως προϊόν με γεωγραφική ένδειξη- και έχει κινήσει διαδικασίες σε βάρος της χώρας μας για παράβαση του κοινοτικού δικαίου. Σύμφωνα με την Κομισιόν τσίπουρο και τσικουδιά πρέπει να φορολογούνται πλήρως όπως το ουίσκι, η βότκα και άλλα αλκοολούχα.

Πληροφορίες του iefimerida αναφέρουν ότι o Γιάννης Στουρνάρας, που υποδέχθηκε σήμερα στην Αθήνα τους Ευρωπαίους ομολόγους του ως πρόεδρος του ECOFIN, θα θέσει και το συγκεκριμένο ζήτημα. Ζητούμενο η προστασία των παραδοσιακών ελληνικών αλκοολούχων ποτών με προστατευόμενη γεωγραφική ένδειξη και η διατήρηση του μειωμένου κατά 50% φορολογικού συντελεστή.

Το θέμα θα τεθεί το βράδυ, στο επίσημο δείπνο στο Μουσείο της Ακρόπολης, όπου -μαζί με τα επιχειρήματα της ελληνικής πλευράς- θα σερβιριστούν στους Ευρωπαίους αξιωματούχους τσίπουρο και τσικουδιά. Σε μια συνοδευτικά κάρτα, στα ελληνικά και στα αγγλικά, θα περιγράφονται τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των δύο ποτών, θα αναφέρονται οι περιοχές όπου κατ' εξοχήν παράγονται και επιγραμματικά ο τρόπος παραγωγής τους. Θα υπάρχει και μια σημαντική επισήμανση: ότι έχουν χαρακτηριστικά παρεμφερή με αυτά του ούζου και πρέπει να υπόκεινται σε μειωμένο φόρο κατανάλωσης, με δεδομένη την κοινοτική οδηγία για φορολογική διαφοροποίηση των προϊόντων με παραδοσιακή ένδειξη ή περιφερειακό χαρακτήρα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ