Γιατί οι γυναίκες είναι καλύτερες από τους άνδρες στην κατασκοπία -Ποια είναι τα μυστικά τους «όπλα» - iefimerida.gr

Γιατί οι γυναίκες είναι καλύτερες από τους άνδρες στην κατασκοπία -Ποια είναι τα μυστικά τους «όπλα»

Γιατί οι γυναίκες είναι καλύτερες από τους άνδρες στην κατασκοπία -Ποια είναι τα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

My name is Bond. James Bond... Ισως μία από τις πιο χαρακτηριστικές τηλεοπτικές φράσεις που έχει αποτυπωθεί στις μνήμες όλων μας. Και φυσικά πίσω από κάθε μυστικό κατάσκοπο κρύβεται ένας εντυπωσιακός άνδρας, ικανός να συλλέξει τις πληροφορίες που θέλει με κάθε τρόπο. Και όμως... Στο ανδροκρατούμενο επάγγελμα υπάρχουν κάποιες γυναίκες που έχουν αφήσει ιστορία με τις εκπληκτικές τους ικανότητες. Στην περίπτωση που εμφανίζεστε λίγο δύσπιστοι με την ιδέα της γυναίκας πίσω από τις μυστικές υπηρεσίες, μία εν ενεργεία κατάσκοπος υποστηρίζει που μπορεί να είναι το ίδιο αποτελεσματική με τους άνδρες. Απόδειξη; Το ίδιο το φύλο της, το οποίο αποτελεί «όπλο» για την γυναίκα, καθώς κανείς ίσως δεν μπορεί να υποψιαστεί ότι είναι κατάσκοπος.

«Οι γυναίκες μπορούν να γίνουν οι καλύτεροι κατάσκοποι και να είναι απόλυτα αποτελεσματικές» υποστήριξε μιλώντας στον Guardian, η αστυνομικός, η οποία εργάζεται σε μυστική υπηρεσία πληροφοριών, είναι γνωστή με το κωδικό όνομα «Lisa» και είναι υπεύθυνη για την πρόσληψη νέων στελεχών.

Το γεγονός ότι οι γυναίκες μπορούν να κάνουν πολλά πράγματα ταυτόχρονα, τις καθιστά, σύμφωνα με τη «Lisa» ικανές στο να κάνουν σωστά τη δουλειά τους, όπως να κατασκοπεύουν.,

Την ίδια στιγμή όπως υποστηρίζει «μπορούμε να επεξεργαζόμαστε με αποτελεσματικό τρόπο τα διαφορετικά ερεθίσματα που δεχόμαστε».

Ωστόσο, όπως αναφέρει η «Lisa», η οποία είναι μητέρα το μόνο που μπορεί να την επηρεάσει πριν πάει στη δουλειά είναι το κλάμα των παιδιών της όταν τα αφήνει στη γυναίκα που τα προσέχει.

Παράλληλα, η αστυνομικός υποστηρίζει πως η γυναίκα στο συγκεκριμένο επάγγελμα έχει ένα μεγάλο προτέρημα. Το ίδιο της το φύλο. «Το ότι η κατασκοπεία θεωρείται "ανδρική" δουλειά, είναι το στοιχείο που μας κάνει τόσο καλές στις επιχειρήσεις μας. Κανείς δεν υποπτεύεται μια γυναίκα σε πρώτη φάση», τονίζει.

Πέρυσι, ο Πρίγκιπας Κάρολος, αποκάλυψε ένα άγαλμα που αφιερώνεται στην Άγνωστη Γυναίκα Κατάσκοπο της Βρετανίας που πολέμησε στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, κάτι που αποτελεί έναν πρώτο φόρο τιμής.

Τέλος, ο Gaurdian κάνει μία μικρή ανασκόπηση στις γυναίκες που έγιναν θρύλοι με τις εκπληκτικές ικανότητες στην κατασκοπία.

Jen

Η κατάσκοπος της CIA που επί πέντε ολόκληρα χρόνια συγκέντρωνε πληροφορίες για τον Μπιν Λάντεν. Με τη βοήθειά της και τα στοιχεία που συνέλεξε οδήγησαν στην εξουδετέρωσή του.

Σύμφωνα με βιβλίο του Matt Bissonnette που γράφει για τη δράση της, η ίδια όταν είδε το πτώμα του Μπιν Λάντεν ξέσπασε σε κλάματα.

Christine Granville

Γεννήθηκε στην Πολωνία, το πραγματικό της όνομα ήταν Krystyna Skarbek, και κατατάχθηκε εθελοντικά το 1939 όταν η πατρίδα της έπεσε στα χέρια των Ναζί. Εργάστηκε στον λεγόμενο "Section D" (από το Destruction) που εξελίχθηκε αργότερα σε Special Operations Executive (SOE), ο οποίος αναλάβανε αναγνωριστικές αποστολές, κατασκοπεία και σαμποτάζ.

Η γοητεία και η ομορφιά της, ήταν τα όπλα της απέναντι στην Gestapo. Κατά τη διάρκεια της ζωής της είχε πολλούς εραστές. Ένας από αυτούς τη σκότωσε το 1952.

Violette Szabó

Είχε αφιερώσει τη ζωή της υπηρετώντας στο Βρετανικό Special Operations Executive (SOE) και συμμετείχε σε δύο επιχειρήσεις το 1944 στις Rouen και Limoges. Κίνητρο της, ο θάνατος του άντρα της στο μέτωπο του πολέμου, όταν εκείνος πολεμούσε στο πλευρό των Γάλλων. Ωστόσο, είχε τραγικό τέλος καθώς συνελήφθη από τους Ναζί και εκτελέστηκε στο στρατόπεδο συγκέντρωσης του Ravensbrück.

Noor Inayat Khan

Μία γυναίκα, η οποία υποστήριξε την οργανωμένη αντίσταση στη Γαλλία και μπήκε το 1939 στο SOE. Η ίδια είχε συλληφθεί πολλές φορές αλλά είχε γίνει γνωστή ως άκρως επικίνδυνη κρατούμενη, για την αντίστασή της. Έχει βραβευτεί με πολλά μετάλλια και αποτέλεσε μέλος του τάγματος της Βρετανικής Αυτοκρατορίας. Η Noor εκτελέστηκε στο Dachau, ενώ πέρυσι προς τιμήν της στήθηκε ένα άγαλμα στη London's Gordon Square.

Stella Rimington

Ηταν επικεφαλής της MI5. Μάλιστα κατάφερε να γίνει η πρώτη γυναίκα που κατέχει τέτοια θέση στη συγκεκριμένη υπηρεσία. Η Rimigton αποσύρθηκε το 1996, σε ηλικία 61 ετών, ενώ σήμερα γράφει αστυνομικά μυθιστορήματα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ