Ανατριχίλα από την επανεμφάνιση της Κου Κλουξ Κλαν: Ετοιμάζει πολιτοφυλακές και εκστρατείες μίσους[εικόνα] - iefimerida.gr

Ανατριχίλα από την επανεμφάνιση της Κου Κλουξ Κλαν: Ετοιμάζει πολιτοφυλακές και εκστρατείες μίσους[εικόνα]

Ανατριχίλα από την επανεμφάνιση της Κου Κλουξ Κλαν: Ετοιμάζει πολιτοφυλακές και
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Ηχηρή» επανεμφάνιση φαίνεται πως ετοιμάζει η ακραία εθνικιστική εμφάνιση Κου Κλουξ Κλαν η οποία έχει ξεκινήσει εκστρατεία σε πολιτείες όπως το Τέξας, η Λουιζιάνα, το Ιλινόι και η Πενσυλβάνια.
Μέλη της οργάνωσης μοίρασαν φυλλάδια και κόλλησαν προσπέκτους σε πόρτες σπιτιών, αυτοκίνητα και αυλές καλώντας τους πολίτες να ενταχθούν στην οργάνωση και να δημιουργήσουν πολιτοφυλακές.

Ο συνεχώς αυξανόμενος προβληματισμός για την ηγεσία του Μπαράκ Ομπάμα, η οικονομική κρίση και η αυξημένη μετανάστευση έχει ως αποτέλεσμα την άνοδο του εξτρεμισμού στις ΗΠΑ και διευκολύνει τον ρατσιστικό λόγο οργανώσεων όπως η ΚΚΚ.

Τα φυλλάδια έγραφαν χαρακτηριστικά «Η ΚΚΚ σε θέλει», όπως έγραφαν άλλοτε τα χαρτιά που μοίραζε ο αμερικανικός στρατός για να πείσει τους πολίτες να καταταχθούν, ενώ σε άλλα «διαφημιστικά» αναφερόταν «Οι νομοταγείς πολίτες μπορούν να κοιμούνται ήσυχοι. Η ΚΚΚ περιπολεί τις γειτονιές. Καταταχθείτε και εσείς».
Ο λόγος της Κου Κλουξ Κλαν ήταν ανέκαθεν ρατσιστικός και υποστήριζε την ανωτερότητα της λευκής φυλής, ενώ, πλέον σε πρώτο πλάνο βρίσκονται και ζητήματα διαφυλετικών γάμων, δικαιώματα ομοφυλοφίλων και ζητήματα μεταναστευτικά.

Μάλιστα, το αμερικανικό Σύνταγμα προβλέπει ότι όλες οι εκστρατείες της ακροδεξιάς οργάνωσης είναι νόμιμες από τη στιγμή που δεν προτρέπουν σε χρήση βίας ή δεν έχουν βίαιο χαρακτήρα, ενώ η Κου Κλουξ Κλαν δεν έχει μπει ποτέ στην μεγάλη λίστα με τις τρομοκρατικές οργανώσεις.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ