Φωτογραφίες από τη ζωή του Ιλι Καρέλι στις φυλακές [εικόνες] - iefimerida.gr

Φωτογραφίες από τη ζωή του Ιλι Καρέλι στις φυλακές [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις σχετικά με τον θάνατο του βαρυποινίτη Ιλι Καρέλι, ο οποίος δύο μέρες αφότου δολοφόνησε, με αυτοσχέδιο μαχαίρι, σωφρονιστικό υπάλληλο των φυλακών Μαλανδρίνου, βρέθηκε νεκρός στο δωμάτιο της απομόνωσης των φυλακών Νιγρίτας.

Κατά τη διάρκεια της εισαγγελικής έρευνας, προέκυψαν ευθύνες για 14 σωφρονιστικούς υπαλλήλους των φυλακών Νιγρίτας, τρεις εκ των οποίων μάλιστα έχουν ήδη συλληφθεί. Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες, οι υπάλληλοι των φυλακών Νιγρίτας μετέφεραν το απόγευμα της Πέμπτης τον βαρυποινίτη σε διπλανό κελί από αυτό όπου κρατούνταν και τον ξυλοκόπησαν άγρια. Λίγες ώρες αργότερα βρέθηκε νεκρός στο κελί του.

(Εικόνα από το ΣΚΑΪ)

Ποιος ήταν ο Ιλι Καρέλι

Ο 42χρονος Αλβανός, όπως σημειώνει το Tovima.gr, εμφανιζόταν με το όνομα «Βαλεντίνο Πεπέσκου του Πάπα», υποτίθεται ρουμανικής καταγωγής και την περίοδο 1997-2001 είχε 11 καταδίκες, οι περισσότερες ερήμην, για κλοπές. Οταν συνελήφθη καταδικάσθηκε (με συγχώνευση ποινών) σε 14χρόνια κάθειρξη.

Αποφυλακίσθηκε τον Μάιο του 2006 και έναν χρόνο αργότερα συνελήφθη για την επιδρομή στο σπίτι της οδού Καλύμνου στο Νέο Ηράκλειο, όπου παραλίγο -με ένα σπασμένο γυαλί, από μια κορνίζα- να κόψει το λαιμό της γυναίκας που έμενε σε αυτό και να πνίξει με την αλυσίδα τον 47χρονο σύζυγό της.

Στη δίκη που έγινε για την υπόθεση αυτή, σε δεύτερο βαθμό στην Χαλκίδα, στις αρχές του 2013, η ποινή του μετατράπηκε από διπλή απόπειρα ανθρωποκτονίας, σε επικίνδυνες σωματικές βλάβες. Η ποινή του μειώθηκε από τα 20 χρόνια κάθειρξη, στα 12. Μάλιστα, σύμφωνα με δικαστικούς, η Πρόεδρος του δικαστηρίου του είχε ζητήσει «εν όψει της αποφυλάκισής του να αλλάξει στάση ζωής». Κι εκείνος φέρεται να της είχε δώσει «σχετικές διαβεβαιώσεις».

Φωτογραφίες από τη ζωή του στις φυλακές

Φωτογραφίες: Zougla.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ