Οι εραστές των όπλων ποζάρουν περήφανα με καραμπίνες, ημιαυτόματα και περίστροφα [εικόνες] - iefimerida.gr

Οι εραστές των όπλων ποζάρουν περήφανα με καραμπίνες, ημιαυτόματα και περίστροφα [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ηταν αρχές του 2013, όταν ανατέθηκε στον φωτογράφο του γερμανικού περιοδικού Stern, Charles Ommanney να ταξιδέψει στις Ηνωμένες Πολιτείες και να καταγράψει αμετανόητους Αμερικανούς με τα όπλα τους.

Ο Ommanney είχε «χτίσει» την καριέρα του ως φωτογράφος πολιτικών θεμάτων και ένιωσε μια βαρύτατη ευθύνη ώστε να μην κάνει άλλη μια προβλέψιμη φωτογραφική ιστορία. Ηθελε να έρθει σε επαφή με αληθινούς ανθρώπους και να ανακαλύψει γιατί ήθελαν να έχουν όπλα στα σπίτια τους.

Για τη σειρά, ο Ommanney ταξίδεψε σε έξι πολιτείες των ΗΠΑ, όπου συναντήθηκε με τους ανθρώπους που είτε έχουν όπλα για προστασία, είτε ως ένα είδους πρόληψης σε περίπτωση που τα πράγματα πάνε χάλια ή απλά επειδή τους αρέσει η ομορφιά των όπλων.

Ο ίδιος, αντί να φωτογραφίσει τους ιδιοκτήτες τους σε κάποιο πεδίο βολής ή σε κάποιο σχετικό συνέδριο, ήθελε να τους καταγράψει στα σπίτια τους, για να δημιουργηθεί μια αίσθηση «ομαλότητας».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ