Ιδού ποια είναι η πόλη των δισεκατομμυριούχων και γιατί οι ζάμπλουτοι επιλέγουν την Ελλάδα για διακοπές [εικόνες]

Το Λονδίνο είναι η ευρωπαϊκή πόλη των δισεκατομμυριούχων όλου του κόσμου και η πόλη που αποκαλούν «σπίτι», όπως προέκυψε σύμφωνα με έρευνα των εταιρειών real estate, Beauchamp Estates και Dataloft.

Οπως γράφει το CNBC, στην πρωτεύουσα του Ηνωμένου Βασιλείου ζουν 67 δισεκατομμυριούχοι, κατατάσσοντάς την πρώτη στη σχετική λίστα: στο Παρίσι ζουν 25 δισεκατομμυριούχοι και στη Γενεύη μόλις....18.

Οι πλουσιότεροι λοιπόν διαμένουν στο Λονδίνο, στο λεγόμενο «τρίγωνο της πλατίνας», μια περιοχή που περιλαμβάνει τις αριστοκρατικές συνοικίες του Mayfair, Knightsbridge και Belgravia. Δισεκατομμυριούχοι, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, συνήθως καταβάλλουν περίπου 36.100.000 δολάρια για ένα αρχοντικό στο Mayfair, ενώ παρόμοια ποσά δαπανούν σε ακίνητα σε St John's Wood και Regent's Park.

Η γαλλική Ριβιέρα είναι ανάμεσα στα φαβορί όπου επιλέγει να κάνει τις διακοπές του ένας δισεκατομμυριούχος. Μεταξύ των δημοφιλών προορισμών των σουπερ-πλούσιων συγκαταλέγονται οι Κάννες, η Γαλλική ριβιέρα, αλλά και το Τελ Αβιβ, η Τοσκάνη και φυσικά η Ελλάδα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ