Γεμίζει υπουργούς Οικονομικών και στελέχη της ΕΕ το Ζάππειο -Οι πρώτες δηλώσεις - iefimerida.gr

Γεμίζει υπουργούς Οικονομικών και στελέχη της ΕΕ το Ζάππειο -Οι πρώτες δηλώσεις

Γεμίζει υπουργούς Οικονομικών και στελέχη της ΕΕ το Ζάππειο -Οι πρώτες δηλώσεις
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στο Ζάππειο καταφθάνουν σταδιακά οι υπουργοί Οικονομικών και τα στελέχη της ΕΕ, προκειμένου να συμμετάσχουν στη συνεδρίαση του Eurogroup και της άτυπης συνόδου του Ecofin. Από τις πρώτες δηλώσεις, πάντως, οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι δείχνουν να στηρίζουν την Ελλάδα μετά και την υπερψήφιση του νομοσχεδίου, ενώ το βασικό θέμα συζήτησης αναμένεται να είναι ο αριθμός και το μέγεθος των δόσεων.

Ο Ελληνας υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, κατά την άφιξη του στο Ζάππειο, τόνισε «Θα συζητήσουμε το χρονοδιάγραμμα για τις δόσεις και την αξιολόγηση της Τρόικα. Δεν έχει σημασία ο αριθμός των δόσεων». Παράλληλα ο κ. Στουρνάρας είπε ακόμη ότι η Ελλάδα έχει ζητήσει έκθεση προόδου.

O πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ είπε από την πλευρά του «χαίρομαι που είμαι στην Ελλάδα. Εχετε πετύχει πρωτογενές πλεόνασμα και πλέον η χώρα επιστρέφει σε ρυθμούς ανάπτυξης. Τώρα θα αποφασίσουμε για αριθμό και το μέγεθος των δόσεων. Για το χρέος περιμένουμε τη Eurostat και αναμένεται να ληφθούν αποφάσεις κατά τη διάρκεια ή μετά το καλοκαίρι».

Ο Όλι Ρεν από την άλλη ανέφερε «η ελληνική Βουλή έλαβε πολύ σημαντικές αποφάσεις. Σήμερα θα αναλάβουμε πολιτική δέσμευση και θα δώσουμε στην Ελλάδα πολιτική στήριξη».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ