Ακόμη και στον Ζούκερμπεργκ έκαναν περικοπές -Του μείωσαν το μισθό κατά 67% - iefimerida.gr

Ακόμη και στον Ζούκερμπεργκ έκαναν περικοπές -Του μείωσαν το μισθό κατά 67%

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι μισθοί δεν μειώνονται μόνο στην Ελλάδα. Και οι περικοπές που κάνουν οι διάφορες εταιρείες στο εξωτερικό, πολυεθνικές και μη δεν κάνουν εξαιρέσεις. Κόβουν από όλους. Ακόμη και από τους διευθύνοντες συμβούλους. Ακόμη και αν αυτός είναι ο... Μαρκ Ζούκερμπεργκ.

Οσο απίστευτο και αν ακούγεται, ο συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του Facebook, ο οποίος δεν λαμβάνει μισθό, αλλά απλώς ένα συμβολικό μίσθωμα (το οποίο σχεδόν όλο πηγαίνει σε προσωπικά ταξίδια με ιδιωτικό αεροπλάνο που παραχωρούνται στον επικεφαλής του Facebook για λόγους ασφαλείας), υπέστη μείωση μισθού μέσα στο 2013 που φθάνει το 67%. Ετσι, ενώ το 2012 έλαβε 1,99 εκατ. ευρώ, πήρε τελικά 653.165 δολάρια.

Ο Μαρκ Ζούκεμπεργκ, που δεν έχει λάβει κάποιο μπόνους σε μετρητά, είτε σε μετοχές, παρά μόνο ένα συμβολικό μισθό, παραμένει ο μεγαλύτερος μέτοχος του Facebook. Η προσωπική του περιουσία εκτιμάται σε 26,7 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με το περιοδικό Forbes που τον κατατάσσει στους πλουσιότερους ανθρώπους του πλανήτη.

Το πιο ακριβοπληρωμένο στέλεχος του Facebook είναι το νούμερο δύο του, η διευθύντρια των επιχειρήσεων Σέριλ Σάντμπεργκ που λαμβάνει «μισθό» λίγο πάνω από 16 εκατ. δολάρια το χρόνο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Facebook μισθός ιδρυτής Μαρκ Ζούκερμπεργκ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ