Οι πόλεις του μέλλοντος: Φωσφοριζέ δρόμοι και δέντρα -Αστικές φάρμες πάνω σε πολυκατοικίες [εικόνες] - iefimerida.gr

Οι πόλεις του μέλλοντος: Φωσφοριζέ δρόμοι και δέντρα -Αστικές φάρμες πάνω σε πολυκατοικίες [εικόνες]

Οι πόλεις του μέλλοντος: Φωσφοριζέ δρόμοι και δέντρα και αστικές φάρμες πάνω σε
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εχετε σκεφτεί πώς θα ήταν ο κόσμος αν υπήρχε μία σκόνη που να φωσφορίζει τη νύχτα; Ή πως θα ήταν οι πόλεις αν οι πολυκατοικίες ήταν φάρμες; Σχεδιαστές και μηχανικοί της Arup αφού εξέτασαν τρόπους για την προστασία των αστικών περιοχών και τη βελτίωση της ζωής των κατοίκων σε μία πόλη αποφάσισαν να αλλάξουν την εικόνα του κόσμου.

Και πώς θα γίνει αυτό; Χρησιμοποιώντας μία ειδική σκόνη που θα φωσφορίζει και μετατρέποντας τις πολυκατοικίες σε αστικές φάρμες.

Σύμφωνα με τη συγκεκριμένη έκθεση που έφερε στο φως της δημοσιότητας η Daily Mail με τα δύο αυτά «όπλα» θα αυξηθεί το προσδόκιμο ζωής, θα μειωθεί η ηλεκτρική ενέργεια που καταναλώνουν οι πόλεις τη νύχτα, ενώ με τα σπίτια φάρμες οι ένοικοι θα έχουν τη δυνατότητα να καταναλώνουν τα προϊόντα που θα φυτεύουν στους κήπους τους, μειώνοντας τη ζήτηση τροφίμων.

Οπως αναφέρουν οι σχεδιαστές η σκόνη με το φώσφορο θα δώσει στα δημόσια κτίρια, τους δρόμους και τα μονοπάτια μία απίστευτη λάμψη, ενώ το ειδικό αυτό πέπλο θα απλωθεί και τα μεγάλα πάρκα.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της ομάδας Arup, Tom Armour, «μέχρι το 2050 ο ανθρώπινος πληθυσμός προβλέπεται να φτάσει τα εννέα δισεκατομμύρια με το 75% των ανθρώπων να ζουν στις πόλεις».

Οπως αναφέρει ίδιος, με τη συγκεκριμένη έκθεση θα γίνει μία στροφή πως την αύξηση της βιωσιμότητας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ οικολογία σπίτια δέντρο φάρμες φώσφορο
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ