Ηρεμία χθες στη Βρετανία λόγω βροχής και αστυνομίας - iefimerida.gr

Ηρεμία χθες στη Βρετανία λόγω βροχής και αστυνομίας

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η καταρρακτώδης βροχή και η ανάπτυξη χιλιάδων αστυνομικών έφεραν την ηρεμία τη χθεσινή νύκτα στις μεγάλες πόλεις της Βρετανίας για πρώτη φορά από το περασμένο Σάββατο.

Για το Λονδίνο, η χθεσινή ήταν η δεύτερη σχετικά ήρεμη νύχτα. Βορειότερα, στο Μάντσεστερ, το Μπέρμιγχαμ και το Λίβερπουλ, όπου σημειώθηκαν σοβαρές ταραχές την Τρίτη, η κατάσταση ήταν επίσης σχετικά ήρεμη.

Τα δικαστήρια έχουν αρχίσει να δικάζουν εκατοντάδες υπόπτους που συνελήφθησαν στα επεισόδια αυτά. Χθες καταδικάσθηκαν σε φυλάκιση 10 και 16 εβδομάδων δυο άνδρες για τη συμμετοχή τους στα επεισόδια στο Μάντσεστερ.

Ο αριθμός των θυμάτων ανήλθε στους τέσσερις χθες το πρωί όταν τρείς άνθρωποι παρασύρθηκαν από αυτοκίνητο στο Μπέρμιγχαμ πιθανότατα ενώ προσπαθούσαν να εμποδίσουν τη λεηλασία καταστήματος.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι συνέλαβε έναν 32χρονο σε σχέση με το επεισόδιο αυτό.

Μόνο στο Λονδίνο έχουν γίνει 800 συλλήψεις και έχουν απαγγελθεί κατηγορίες σε 279 υπόπτους. Δίκες γίνονται και κατά τις νυχτερινές ώρες.

Σε δηλώσεις του μετά το έκτακτο υπουργικό συμβούλιο χθες, ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον τόνισε ότι η κυβέρνηση θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να σταματήσει αυτό το "άθλιο" κύμα λεηλασιών και ταραχών.

Στα 170 εκατομμύρια ευρώ το κόστος των καταστροφών

Ο λογαριασμός από τις ταραχές που συγκλόνισαν από το Σαββατοκύριακο το Λονδίνο και άλλες αγγλικές πόλεις θα υπερβεί αναμφίβολα κατά πολύ τα 150 εκατομμύρια στερλίνες (170 εκατομμύρια ευρώ), σύμφωνα με τις σημερινές προσωρινές εκτιμήσεις ασφαλιστών και οργανώσεων επαγγελματιών.

Σε ανακοίνωσή του, το Κέντρο Έρευνας για το Λιανικό Εμπόριο (CRR) υπολόγισε σε τουλάχιστον 80 εκατομμύρια στερλίνες τα διαφυγόντα κέρδη των εμπόρων που χρειάστηκε να κλείσουν τα καταστήματά τους εξαιτίας των ταραχών, οι οποίες συνεχίσθηκαν για τέσσερις διαδοχικές ημέρες.

Οι επιχειρήσεις καθαρισμού και οι επισκευές στα καταστήματα που επλήγησαν άμεσα υπολογίσθηκαν χθες σε περισσότερα από 40 εκατομμύρια στερλίνες -- τα οποία θα καλυφθούν τουλάχιστον εν μέρει από τις ασφαλιστικές εταιρείες.

Από την πλευρά της, η Ένωση Βρετανών Ασφαλιστών (ABI) υπολόγισε το κόστος για τον τομέα "πολύ πάνω από τα 100 εκατομμύρια στερλίνες", επιμένοντας στον προσωρινό χαρακτήρια της εκτίμησης αυτής και χωρίς να δώσει λεπτομέρειες για τους υπολογισμούς της.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ