"Δε θα τα καταφέρει η κυβέρνηση, η χρεοκοπία πλησιάζει" - iefimerida.gr

"Δε θα τα καταφέρει η κυβέρνηση, η χρεοκοπία πλησιάζει"

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ζοφερές ήταν οι προβλέψεις του πρώην υπουργού Οικονομικών, Γιάννου Παπαντωνίου, αφού δήλωσε ορθά κοφτά ότι η χώρα προχωρά προς τη χρεοκοπία και ότι η κυβέρνηση χάνει χρόνο. Επίσης, επισήμανε ότι δεν έχει καμία σχέση με το σκάνδαλο των υποβρυχίων.

Μιλώντας στον «Βήμα Fm», ο πρώην "τσάρος" εκτίμησε ότι η κυβέρνηση, με τη συγκεκριμένη πολιτική, δε θα τα καταφέρει. «Εφαρμόζοντας αυτό που κάνει, δεν θα τα καταφέρει. Αλλά δεν χρειάζονται νέα μέτρα με την έννοια των νέων επώδυνων μέτρων για τα εισοδήματα και το βιοτικό επίπεδο. Χρειάζονται μέτρα αναπτυξιακά. Εκεί που υστερεί η οικονομική μας πολιτική και αυτό προκαλεί ανησυχία στις διεθνείς αγορές είναι ότι δεν δείχνει η ελληνική οικονομία καμία τάση για ανάκαμψη και ανάπτυξη» τόνισε ο κ. Παπαντωνίου.

Και μετά, όταν ρωτήθηκε αν η Ελλάδα έχει αποφύγει τον κίνδυνο της χρεοκοπίας, σκιαγράφησε το μέλλον της χώρας με τα πιο μελανά χρώματα: «Όχι. Καθόλου. Αντίθετα, τον βλέπω να πλησιάζει (σ.σ. τον κίνδυνο της χρεοκοπίας). Και όσο καθυστερούμε, θα πλησιάζει όλο και περισσότερο. Μπορούμε να γυρίσουμε το παιχνίδι και να κερδίσουμε τη μάχη, αρκεί να πάρουμε τα σωστά μέτρα».

Για να βγει η Ελλάδα από την κρίση ο πρώην υπουργός πρότεινε αποτελεσματική και γρήγορη υλοποίηση του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων, ενίσχυση του προγράμματος των δημοσίων επενδύσεων και την αναστολή της εθνική συμμετοχής στη χρηματοδότηση των κοινοτικών έργων, ύστερα από αίτημα της Ελλάδας στην Ε.Ε.

"Καμία σχέση με υποβρύχια"

Για το αν υπέπεσε στην αντίληψή του κάτι επιλήψιμο όσον αφορά στην υπόθεση των υποβρυχίων, κατά τη θητεία του στο υπουργείο Άμυνας, ο κ. Παπαντωνίου απάντησε: «Προφανώς και δεν υπέπεσε κάτι στην αντίληψή μου. Εξάλλου, οι Γερμανοί έκαναν δέκα χρόνια για να υποπέσει στη δική τους και το φαγοπότι οργανώθηκε στη Γερμανία. Η Δικαιοσύνη κάνει πολύ καλά τη δουλειά της και πρέπει να συνεχίσει να την κάνει, για να αποδοθεί δικαιοσύνη εκεί όπου πρέπει να αποδοθεί».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ