Περιμένοντας το λεωφορείο έως και 50 λεπτά -Πού κάνουν μεγαλύτερη υπομονή οι επιβάτες - iefimerida.gr

Περιμένοντας το λεωφορείο έως και 50 λεπτά -Πού κάνουν μεγαλύτερη υπομονή οι επιβάτες

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οπλισμένοι με ιώβεια υπομονή πρέπει να είναι οι επιβάτες που περιμένουν τα λεωφορεία στις στάσεις. Οι καθυστερήσεις σε πολλές περιπτώσεις φτάνουν έως και τα 50 λεπτά, εξαιτίας ελλείψεων σε προσωπικό και οχήματα.

Περισσότερα από 900 λεωφορεία είναι παροπλισμένα στα αμαξοστάσια, ενώ οι περικοπές σε δρομολόγια και οι συνταξιοδοτήσεις προσωπικού κάνουν τις μετακινήσεις με αυτό το μέσο ένα «Γολγοθά» για το επιβατικό κοινό. Σε χειρότερη κατάσταση βρίσκονται οι τοπικές γραμμές των προαστίων, όπως αναφέρει το «Εθνος», ενώ ακόμη και στις γραμμές κορμού με συνδέουν τις περιοχές με το κέντρο, η συχνότητα έλευσης των λεωφορείων έχει μειωθεί σημαντικά.

Ο ΟΑΣΑ ήδη ανέθεσε νέα συγκοινωνιακή μελέτη, προκειμένου να επανασχεδιαστούν τα δρομολόγια για να τονωθεί η κάλυψη σε ορισμένες περιοχές. Σύμφωνα με το «Εθνος», αυτή τη στιγμή η μέση αναμονή στις στάσεις σε όλες τις γραμμές είναι περίπου 25', αλλά σε εξαιρετικές περιπτώσεις μπορεί να αγγίξει ή να ξεπεράσει τα 50', ενώ τα σαββατοκύριακα η κατάσταση είναι ακόμη χειρότερη.

Οι περιοχές που εμφανίζουν τα μεγαλύτερα προβλήματα
Αργυρούπολη
Τερψιθέα
Λιόσια
Καματερό
Ελευσίνα
Μάνδρα
Μαγούλα
Κορυδαλλός
Σχιστό
Πέραμα
Παιανία
Ανθούσα
Πικέρμι
Κορωπί
Σπάτα

Φωτογραφία: Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ειδήσεις ΟΑΣΑ στάση λεωφορείο αναμονη
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ