Ενα παραμύθι γίνεται πραγματικότητα -Πωλείται το σπίτι όπου έζησε η πραγματική «Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων» [εικόνες] - iefimerida.gr

Ενα παραμύθι γίνεται πραγματικότητα -Πωλείται το σπίτι όπου έζησε η πραγματική «Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων» [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μια φορά και έναν καιρό σε ένα τεράστιο σπίτι στην αγγλική εξοχή, στην περιοχή Τσέλτενχαμ ζούσε μία οικογένεια που είχε ένα μικρό κοριτσάκι που το έλεγαν Αλίκη. Το κοριτσάκι αυτό έμελλε να «τρυπώσει» στα όνειρα όλων μας, καθώς αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για τον Λούις Κάρολ να γράψει το αριστούργημα «Η Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων».

Σήμερα, η έπαυλη όπου ζούσε η πραγματική Αλίκη πωλείται έναντι ενός εκατομμυρίου λιρών. Σύμφωνα με τη Daily Mail, πρόκειται για ένα σπίτι που διαθέτει πέντε υπνοδωμάτια και έχει μία τεράστια εσωτερική σκάλα. Σε αυτό το σπίτι όπου γεννήθηκε η Αλίκη και το πασίγνωστο παραμύθι είχε διανυκτερεύσει και ο ίδιος ο Λούις Κάρολ. Ηταν 1860 όταν ο πατέρας του κοριτσιού που ήταν φίλος με τον διάσημο συγγραφέα τον φιλοξένησε στο σπίτι.

Η τιμή πώλησης της ιστορικής αυτής έπαυλης κρίνεται λογική, αν σκεφθεί κανείς το παραμύθι που κρύβεται πίσω από το μακρινό παρελθόν αυτού του σπιτιού. Κανείς δεν ξέρει ωστόσο ποιος θα είναι ο τυχερός που θα δώσει 1 εκατ. λίρες για να το αποκτήσει. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα ζήσει καλά και εμείς καλύτερα, όπως λένε και τα παραμύθια.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ