Ανακοίνωση σωφρονιστικών υπαλλήλων: Δεν έχουμε σχέση με το θάνατο του βαρυποινίτη στη Νιγρίτα - iefimerida.gr

Ανακοίνωση σωφρονιστικών υπαλλήλων: Δεν έχουμε σχέση με το θάνατο του βαρυποινίτη στη Νιγρίτα

Ανακοίνωση σωφρονιστικών υπαλλήλων: Δεν έχουμε σχέση με το θάνατο του κρατούμενο
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Ομοσπονδία Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδος, με ανακοίνωσή της, αναφέρει ότι οι υπάλληλοι δεν έχουν καμία συμμετοχή στο θάνατο του κρατουμένου Ιλί Καρέλι ο οποίος βρέθηκε νεκρός σε κελί των φυλακών Νιγρίτας, όπου είχε μεταφερθεί μετά το φονικό στο Μαλανδρίνο.Οι σωφρονιστική υπάλληλοι τονίζουν ότι είναι «προσηλωμένοι στην πανανθρώπινη αξία της ζωής που αποτελεί βασικό οδηγό του αγώνα μας και μας επιβάλλει μαζί με τη λύπη μας για αυτό καθ' αυτό το γεγονός να εκφράσουμε και τα συλλυπητήριά μας στην οικογένεια του θανόντος».

Υπενθυμίζεται ότι ο Ιλί Καρέλι βρέθηκε νεκρός στο κελί απομόνωσης όπου είχε μεταφερθεί στις φυλακές Νιγρίτας, ενώ η έκθεση του ιατροδικαστή αποκλείει τα φυσικά αίτια και κάνει λόγο για θάνατο από ξυλοδαρμό με γκλοπ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση των σωφρονιστικών υπαλλήλων:

«Οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι δεν έχουν καμία συμμετοχή στον θάνατο του Αλβανού κρατούμενου Ιλί Καρέλι, ο οποίος την 25η Μαρτίου αφαίρεσε αναίτια τη ζωή του αείμνηστου σωφρονιστικού υπαλλήλου Γιώργου Τσιρώνη.
Η ηθική μας και η λογική μας ως εργαζόμενοι μάς επιβάλλουν να κινούμεθα μακριά και να καταγγέλλουμε οποιαδήποτε μορφή αυτοδικίας ή αντεκδίκησης.

Οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι είναι προσηλωμένοι στην πανανθρώπινη αξία της ζωής που αποτελεί βασικό οδηγό του αγώνα μας και μας επιβάλλει μαζί με τη λύπη μας για αυτό καθ' αυτό το γεγονός να εκφράσουμε και τα συλλυπητήριά μας στην οικογένεια του θανόντος.

Είμαστε σίγουροι, ότι η έρευνα που ήδη διεξάγεται θα αποδείξει καταρχήν κάτω από ποιες συνθήκες και σε ποια αίτια οφείλεται ο θάνατος του κρατουμένου, καθώς και την ειλικρίνεια των λόγων μας, δεδομένου ότι δεν έχουμε καμία συμμετοχή σε αυτόν, ούτε παραλείψαμε να κάνουμε κάτι που θα εξέθετε τη ζωή του σε κίνδυνο».

Φωτογραφία Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ