Στόχος κυβερνοεπιθέσεων οι 21 από τους 25 μεγαλύτερους ομίλους ΜΜΕ στον κόσμο-Ποιοι και γιατί τους επιτέθηκαν - iefimerida.gr

Στόχος κυβερνοεπιθέσεων οι 21 από τους 25 μεγαλύτερους ομίλους ΜΜΕ στον κόσμο-Ποιοι και γιατί τους επιτέθηκαν

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στόχοι κυβερνοεπιθέσεων γίνονται όλο και πιό συχνά δημοσιογράφοι και ΜΜΕ. Σύμφωνα με μηχανικούς δικτύων που εργάζονται στην Google, oι 21 από τους 25 μεγαλύτερους δημοσιογραφικούς οργανισμούς στον κόσμο έχουν δεχθεί επιθέσεις που δεν αποκλείεται να έχουν και κυβερνητική εξουσιοδότηση.
Ενώ πολλοί χρήστες του Ίντερνετ δέχονται επιθέσεις μέσω email που έχουν στόχο να υποκλέψουν προσωπικά τους δεδομένα, οι δημοσιογράφοι προτιμώνται μαζικά από τους δράστες, δήλωσε ο Σέιν Χάντλεϊ, μηχανικός λογισμικού συστημάτων ασφαλείας της Google. Τις επιθέσεις εξαπέλυσαν χάκερς, οι οποίοι είτε εργάζονται για κάποια κυβέρνηση, είτε υποστηρίζουν μία κυβέρνηση και βάζουν συγκεκριμένα στο στόχαστρό τους δημοσιογράφους, υποστηρίζει.
Σχετική έκθεσή τους παρουσιάστηκε σήμερα σε σύνοδο των αποκαλούμενων Black Hat χάκερ στη Σιγκαπούρη
Οι ερευνητές αρνήθηκαν να υπεισέλθουν σε λεπτομέρειες για τον τρόπο με τον οποίο η Google παρακολουθεί τέτοιου είδους επιθέσεις, αλλά είπαν ότι "εντοπίζει τους δράστες που επιτίθενται στους χρήστες μας".
Οι παραλήπτες τέτοιων ηλεκτρονικών μηνυμάτων (email) στην υπηρεσία Gmail της Google συνήθως λαμβάνουν ένα προειδοποιητικό μήνυμα.
Ο ερευνητής συστημάτων ασφαλείας Ασκάν Σολτανί αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twitter ότι εννέα από τις 25 μεγαλύτερες ειδησεογραφικές ιστοσελίδες χρησιμοποιούν την Google για την υπηρεσία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Αρκετοί αμερικανικοί δημοσιογραφικοί οργανισμοί έχουν ανακοινώσει ότι έπεσαν θύματα χάκερ τον περασμένο χρόνο. Για παράδειγμα, οι ιστοσελίδες των Forbes, Financial Times και New York Times έχουν όλες δεχτεί επιθέσεις από τον Συριακό Ηλεκτρονικό Στρατό--μία οργάνωση φιλοκυβερνητικών χάκερ. Η έρευνά του, από κοινού με τον Χάντλεϊ, έδειξε ότι ο αριθμός των επιθέσεων εναντίον δημοσιογραφικών οργανισμών και δημοσιογράφων που δεν καταγγέλθηκε είναι σημαντικά μεγαλύτερος από εκείνον που δημοσιοποιήθηκε.Οι επιθέσεις αυτές συνήθως πραγματοποιούνταν με την αποστολή στον στόχο ενός email με μολυσμένο συνημμένο αρχείο που εμφανιζόταν ως έγγραφο για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ κυβερνοεπιθέσεις MME
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ