Ιστορίες προσφύγων στην Ελλάδα: Το συγκινητικό project της Υπατης Αρμοστίας - iefimerida.gr

Ιστορίες προσφύγων στην Ελλάδα: Το συγκινητικό project της Υπατης Αρμοστίας

Ιστορίες προσφύγων στην Ελλάδα: Το συγκινητικό project της Υπατης Αρμοστίας
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πρόσφυγες, άνθρωποι που ο πόλεμος και οι κακουχίες τους έδιωξαν από τις πατρίδες τους και βρέθηκαν στην Ελλάδα παλεύοντας για ένα καλύτερο αύριο. Συχνά έρχονται αντιμέτωποι με την απέχθεια και το ρατσισμό, γιατί ξεχνάμε ότι είναι άνθρωποι σαν και μας, ότι θα μπορούσαμε κι εμείς να βρεθούμε κάποτε στη θέση τους.

Αυτό έρχεται να μας υπενθυμίσει το τρυφερό και συγκινητικό project της Υπατης Αρμοστείας με ιστορίες προσφύγων που βρίσκονται στην Ελλάδα, σε μία προσπάθεια να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει, αναδεικνύοντας τις ανθρώπινες ιστορίες πίσω από τους στείρους αριθμούς των στατιστικών.

Πρόκειται για ιστορίες ανδρών, γυναικών και παιδιών που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την πατρίδα τους, εξαιτίας διώξεων ή πολέμου, και αναζητούν ασφάλεια και προστασία.

Ιστορίες που μιλούν για τη δύναμη, το κουράγιο και τον αγώνα αυτών των ανθρώπων να επιβιώσουν και να συνεχίσουν να ζουν τη ζωή τους με αξιοπρέπεια.

Η Ραζάα από τη Συρία, ο Κανταρά από το Αφγανιστάν, ο Κούσα από το Ιράν και άλλοι πρόσφυγες που συναντήσαμε στην Αθήνα και σε άλλα μέρη της Ελλάδας μοιράζονται την αγωνία, τις ελπίδες και τα όνειρά τους.

δώΑκούστε την ιστορία τους πατώντας ε

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ