Επιστολή «φωτιά» κορυφαίων συγγραφέων από όλο τον κόσμο, καίει τον Ερντογάν για τη φίμωση του twitter - iefimerida.gr

Επιστολή «φωτιά» κορυφαίων συγγραφέων από όλο τον κόσμο, καίει τον Ερντογάν για τη φίμωση του twitter

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η ελευθερία των λέξεων, η ελευθερία του λόγου βρίσκεται σε κίνδυνο, αναφέρεται μεταξύ άλλων στην επιστολή που υπογράφουν συγγραφείς από όλο τον κόσμο, που έχουν σαρώσει παγκοσμίως τα βραβεία και τις πωλήσεις. Αφορμή η απόφαση του Ερντογάν να κλείσει το twitter.


O Nομπελίστας Τούρκος συγγραφέας Ορχάν Παμούκ λέει ότι η κατάσταση στη χώρα του «πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο ακόμη και στο απαίσιο. Μαζί του συμφωνούν όσοι υπογράφουν την επιστολή που συνέταξε η PEN International: Σάλμαν Ράσντι, Γκίντερ Γκρας, Μάργκαρετ Ατγουντ, Ζέιντι Σμιθ και άλλοι.

Μιλώντας στην εφημερίδα Guardian ο Παμούκ είπε «η πραγματική ανησυχία νομίζω είναι ότι «υπήρχαν εποχές στην Τουρκία που ο ελεύθερος λόγος ήταν σε εξίσου κακή κατάσταση όπως το 2008 όταν έκλεισε το youtube. Ομως τότε είχαμε τουλάχιστον ελπίδα για το μέλλον. Οχι τώρα όμως.».
Με την επιστολή τους οι συγγραφείς από ολόκληρο τον κόσμο ζητούν από την ηγεσία της Τουρκίας «να μην υποχωρήσει από τη δημοκρατία και το θεμέλιό της, την ελευθερία του λόγου. Να αναγνωρίσει της υποχρεώσεις της απέναντι στις διεθνείς συνθήκες και να άρει τον αποκλεισμό του twitter.»

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ