Mιχάλης Σάλλας: «Ιστορική διαδικασία» η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Πειραιώς - iefimerida.gr

Mιχάλης Σάλλας: «Ιστορική διαδικασία» η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Πειραιώς

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Άμεσα ξεκινούν οι διαδικασίες διάθεσης των νέων μετοχών της Τράπεζας Πειραιώς για το ελληνικό επενδυτικό κοινό, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς Μιχάλης Σάλλας στο πλαίσιο της έκτακτης γενικής συνέλευσης της τράπεζας, με την οποία εγκρίθηκε η αύξηση του κεφαλαίου και η τιμή της.

Σύμφωνα με τον Μ. Σάλλα, η έγκριση του ενημερωτικού δελτίου από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς αναμένεται να γίνει την επόμενη Τρίτη, ενώ στις 7 Απριλίου, εκτιμάται ότι θα ξεκινήσει η δημόσια εγγραφή για τους εγχώριους επενδυτές ήτοι, του 10% της αύξησης.

Ο Μ. Σάλλας αναφέρθηκε επίσης στο τεράστιο ενδιαφέρον της διεθνούς επενδυτικής κοινότητας, τόσο για την ΑΜΚ της τράπεζας όσο και για την έκδοση ομολόγου τονίζοντας ότι οι συμμετοχές που ξεπέρασαν κάθε προσφορά, υποδηλώνουν πως το κλίμα για τη χώρα αλλάζει.

Σε αυτό το πλαίσιο, έχουν δημιουργηθεί προϋποθέσεις και για την έξοδο του ελληνικού δημοσίου, δήλωσε ο ίδιος. «Η αντίδραση των διεθνών αγορών δείχνει ότι η Ελλάδα είναι σε καλό δρόμο για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της, και την έξοδο από την κρίση».

Θα κάνουμε ότι μπορούμε για να εξυπηρετήσουμε τον σκοπό αυτό και την επιστροφή στην ανάπτυξη, τόνισε ο Μ. Σάλλας. Ο πρόεδρος της τράπεζας έκανε μια ιστορική αναδρομή στην πορεία της Πειραιώς και στο πώς αυτή έγινε ο μεγαλύτερος χρηματοπιστωτικός όμιλος στη χώρα, όταν από 75 εκατ. ενεργητικό το 1981, έφθασε να διαθέτει σήμερα 90 δισ. ευρώ ενεργητικό και 1500 καταστήματα έναντι 10.

Σύμφωνα με τον Μ. Σάλλα, η Τράπεζα Πειραιώς έγινε πρώτη όχι μόνο σε μέγεθος, αλλά και σε ποιότητα, στην οποία η Πειραιώς ήταν πρωτοπόρος εδώ και πολλά χρόνια, όπως στον τομέα της ηλεκτρονικής τραπεζικής, ενώ σήμερα πρωτοπορεί και πάλι με τη συμβολαιακή τραπεζική κτηνοτροφία και γεωργία.

Σύνθημα της τράπεζας για τα επόμενα χρόνια, είναι η «ρεαλιστική αισιοδοξία» και με αυτό θα πάμε μπροστά και θα πετύχουμε, υπογράμμισε ο κ. Σάλλας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ