Aποζημίωση 15.000 ευρώ καλείται να καταβάλει το Closer στην ερωμένη του Γάλλου προέδρου Ζουλί Γκαγιέ - iefimerida.gr

Aποζημίωση 15.000 ευρώ καλείται να καταβάλει το Closer στην ερωμένη του Γάλλου προέδρου Ζουλί Γκαγιέ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αποζημίωση 15.000 ευρώ καλείται να καταβάλει στη Ζουλί Γκαγιέ το περιοδικό Closer, το οποίο τον περασμένο Ιανουάριο με τη δημοσιοποίηση φωτογραφικών ντοκουμέντων, έφερε στο φως την «παράνομη» σχέση της ηθοποιού με τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ.

Δικαστήριο της Ναντέρ (δυτικού προαστίου του Παρισιού) καταδίκασε το Closer για παραβίαση της ιδιωτικής ζωής της Γκαγιέ και εκτός από την αποζημίωση των 15.000 ευρώ, υποχρέωσε τους εκδότες του εδομαδιαίου περιοδικού να δημοσιεύσουν την καταδικαστική απόφαση στο εξώφυλλό του.

Με αγωγή που είχε καταθέσει, η ερωμένη του Προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας ζητούσε αποζημίωση 50.000 ευρω.

Το Closer είχε προκαλέσει σεισμό στην πολιτική και τα μέσα ενημέρωσης δημοσιεύοντας στις 10 Ιανουαρίου χωριστές φωτογραφίες του Ολάντ και της Γκαγιέ, έξω απο πολυκατοικία στη γαλλική πρωτεύουσα , σε απόσταση εκατό μέτρων από το προεδρικό Μέγαρο των Ηλυσίων. Ο πρόεδρος εικονιζόταν να φθάνει με σκούτερ, φορώντας κράνος ώστε να μην αναγνωριστεί.

«Σε βάρος της πελάτισσάς μου είχε οργανωθεί ένα πραγματικό κυνήγι» είχε δηλώσει στις 6 Μαρτίου κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας ο συνήγορος της ηθοποιού, Ζαν Ενοσί. Μετά τη δημοσίευση των φωτογραφιών, «πολιορκήθηκε από ένα σμήνος φωτογράφων (...) είχε κανείς την εντύπωση ότι γινόταν ένα κυνήγι καταδίωξης, ότι υπήρχε ένα θήραμα», είχε αναφέρει χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά τους οι υπεύθυνοι του περιοδικού είχαν επικαλεστεί το δικαίωμα στην ενημέρωση. Στο άρθρο τίθονταν, σαφώς, τα ζητήματα της «ασφάλειας του προέδρου» και της «υποχρέωσης διαφάνειας» έναντι των Γάλλων, υπογράμμισε η Ντελφίν Παντό, συνήγορος της έκδοσης του περιοδικού.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ