Από τους Δήμους στις ΔΟΥ οι φορολογούμενοι, για να διορθώσουν τα λάθη στο χαράτσι ακινήτων - iefimerida.gr

Από τους Δήμους στις ΔΟΥ οι φορολογούμενοι, για να διορθώσουν τα λάθη στο χαράτσι ακινήτων

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι φορολογούμενοι που έχουν διαπιστώσει λανθασμένα στοιχεία στο «χαράτσι» του σπιτιού τους (για την επιφάνεια, την παλαιότητα ή την τιμή ζώνης) με υπαιτιότητα των δημοτικών υπηρεσιών θα πρέπει να απευθύνονται στους δήμους.

Αυτό διευκρινίζεται σε σχετική εγκύκλιο που εξέδωσε το υπουργείο Οικονομικών για το Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ακινήτων (ΕΕΤΑ).

Προϋπόθεση είναι, οι ιδιοκτήτες αυτοί να έχουν υποβάλει αίτηση στον δήμο για διόρθωση των λαθών αυτών μέχρι και την 15η Μαΐου 2013.

Όπως διευκρινίζεται στην εγκύκλιο του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων, Χάρη Θεοχάρη, στις περιπτώσεις αυτές οι δήμοι θα εκδίδουν βεβαίωση διόρθωσης των λαθών την οποία ο ιδιοκτήτης θα πρέπει στη συνέχεια να προσκομίσει στην αρμόδια ΔΟΥ, προκειμένου να γίνει νέα εκκαθάριση για τον υπολογισμό του ΕΕΤΑ και για να επιστραφεί το επιπλέον ποσό που τυχόν έχει καταβληθεί.

Στη βεβαίωση του δήμου που θα δίδεται στον ιδιοκτήτη του ακινήτου προκειμένου να την προσκομίσει στην ΔΟΥ, θα περιλαμβάνονται τα ορθά στοιχεία του ακινήτου, το ονοματεπώνυμο του κυρίου ή επικαρπωτή, ο Αριθμός Φορολογικού Μητρώου του, η αρμόδια για τη φορολογία εισοδήματός του ΔΟΥ, καθώς και ρητή αναφορά ότι από υπαιτιότητα του δήμου δεν πραγματοποιήθηκαν οι διορθώσεις στο ΔΕΔΔΗΕ.

Στη βεβαίωση αναγράφεται, επίσης, ο αριθμός πρωτοκόλλου της αίτησης του πολίτη, με την οποία ζητά τη διόρθωση των στοιχείων του ακινήτου του και η οποία επισυνάπτεται σε φωτοτυπικό αντίγραφο, και επίσης ότι έχει πραγματοποιηθεί η διόρθωση των στοιχείων του ακινήτου για την επιβολή του ΤΑΠ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ