Ο δήμος Αθηναίων βάζει φρένο στο ΤΑΙΠΕΔ για την πώληση των προσφυγικών της λεωφόρου Αλεξάνδρας - iefimerida.gr

Ο δήμος Αθηναίων βάζει φρένο στο ΤΑΙΠΕΔ για την πώληση των προσφυγικών της λεωφόρου Αλεξάνδρας

Ο δήμος Αθηναίων βάζει φρένο στο ΤΑΙΠΕΔ για την πώληση των προσφυγικών της λεωφό
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Φρένο στην πώληση των Προσφυγικών της λεωφόρου Αλεξάνδρας από το ΤΑΙΠΕΔ προσπαθεί να βάλει ο δήμος Αθηναίων και να μην επιτρέψει την ένταξη τους στο πλαίσιο του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων. Με ομόφωνο ψήφισμα που εξέδωσε χθες το δημοτικό συμβούλιο ζητά να υπάρξει ανάκληση της απόφασης της Διυπουργικής Επιτροπής Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων, ώστε να «σωθούν» τα 137 διαμερίσματα των προσφυγικών.

Σύμφωνα με το ered.gr ο δήμος εκτιμά ότι η ανάπλαση των 137 διαμερισμάτων από το σύνολο των 228 συνολικά απαιτεί κεφάλαια περί τα 5 εκατ. ευρώ, ενώ από την πλευρά του το ΤΑΙΠΕΔ ''βλέπει'' στις ιστορικές προσφυγικές κατοικίες τη δυνατότητα δημιουργίας πολιτιστικού κέντρου, φοιτητικών εστιών κτλ.

Το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε τη συγκρότηση δια- παραταξιακής επιτροπής. Μεταξύ άλλων, η επιτροπή θα εξετάσει την πρόταση της επικεφαλής της «Ανοιχτής Πόλης» Ελένης Πορτάλιου, να ζητηθεί η παραχώρηση των 137 διαμερισμάτων στον δήμο Αθηναίων, έναντι συμβολικού αντιτίμου.

Ο δήμος θα αναλάβει την αποκατάσταση- ανάπλασή τους σε συνεργασία με τους φορείς και τους κατοίκους. Η επιτροπή θα εξετάσει προτάσεις για συγκεκριμένες χρήσεις των διαμερισμάτων (π.χ. μουσείο, χώρος διαμονής για καρκινοπαθείς που νοσηλεύονται στο παραπλήσιο νοσοκομείο και τις οικογένειές τους) και της έκτασης των πέντε στρεμμάτων κοινόχρηστου χώρου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ