«Γιατί δεν έχω λογαριασμό στο Facebook» -Οι 4 λόγοι που ορισμένοι επιλέγουν να είναι διαδικτυακά αντικοινωνικοί - iefimerida.gr

«Γιατί δεν έχω λογαριασμό στο Facebook» -Οι 4 λόγοι που ορισμένοι επιλέγουν να είναι διαδικτυακά αντικοινωνικοί

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ένα από τα πιο παράξενα πράγματα που μπορείς να ξεστομίσεις σε μια παρέα, είναι ότι δεν έχεις Facebook. Αν ήμασταν στο Μεσαίωνα, θα βρισκόταν κάπου ανάμεσα στο «έχω λέπρα» και «θυσιάζω μαύρες γάτες». Η ερώτηση λοιπόν, «Γιατί δεν έχεις Facebook» μπορεί να απαντηθεί ακόμη και μονολεκτικά, αλλά οι βαθύτεροι λόγοι είναι πολλοί και ετερόκλητοι.

Το Popaganda.gr συμπηκνώνει τους λόγους για τους οποίους κάποιος δεν έχει λογαριασμό στο Facebook στα εξής τέσσερα σημεία:

1.Ο διάφανος κόσμος του Μάρκ Ζούκερμπεργκ

Το πρόβλημα δεν είναι ότι μπορεί να παρακολουθείσαι ή να μαθαίνεις πληροφορίες για όλους, αλλά ο κοινωνικός κονφορμισμός που είναι εγγενές της υπηρεσίας. Πολύ απλά αυτό που ο Ζούκερμπεργκ ονομάζει "διάφανο κόσμο" δηλώνει ότι το ψηφιακό σου προφίλ περιλαμβάνει τα πάντα για σένα, δημιουργώντας μια και μοναδική ταυτότητα για το άτομο, που αντικρίζουν γνωστοί και άγνωστοι και σημαίνει πως εκμηδενίζει τις πιθανότητες για προσωπικές πληροφορίες. Ευτυχώς ή δυστυχώς, είμαι από τους ανθρώπους που θέλει αρκετό -ιδιωτικό- χώρο και χρόνο. ΟΚ, το παραδέχομαι. Δεν είμαι και ο πιο άνετος άνθρωπος με το να υπάρχουν συνεχώς οι πληροφορίες μου κρεμασμένες στο Ίντερνετ, σαν ρούχα σε απλώστρα. Ειδικά, όταν οι πληροφορίες που χρησιμοποιώ για έναν σκοπό, γίνονται παντιέρα για άλλους, όπως συμβαίνει συχνά-πυκνά στο Ίντερνετ γενικότερα, αλλά και συγκεκριμένα στο "φου-μπου". Επίσης, προτιμάω μια πιο απλοποιημένη και λιγότερο δικτυωμένη ζωή, την οποία σίγουρα δεν θα είχα αν είχα και Facebook. Εδώ, το να φτιάξω ένα προφίλ στο Twitter, μου πήρε αρκετό καιρό και επιμονή για να λάβω τη μεγάλη απόφαση.

Διαβάστε τους υπόλοιπους τέσσερις λόγους στο Popaganda.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ