Xιλιάδες κουφάρια γουρουνιών στις όχθες των μολυσμένων ποταμιών της Κίνας -Ανατριχιαστικές εικόνες - iefimerida.gr

Xιλιάδες κουφάρια γουρουνιών στις όχθες των μολυσμένων ποταμιών της Κίνας -Ανατριχιαστικές εικόνες

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για λόγους καθαρά αισθητικούς, η φωτογραφία δείχνει τα ψόφια γουρούνια τυλιγμένα με σεντόνια. Γιατί το θέαμα που αντικρύζουν οι κάτοικοι της περιοχής γύρω από τον ποταμό Κιονγκλάι της Κίνας είναι αποκρουστικό.

Εκατοντάδες χιλιάδες κουφάρια γουρουνιών συλλέγονται κάθε μήνα στα νοτιοδυτικά της Κίνας, όπου αυξάνονται οι φόβοι για την ποιότητα των υδάτων των ποταμών.

Τα κουφάρια μαζεύονται σε μια μεγάλη δεξαμενή, ενώ έχουν ήδη προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στην αγροτροφική βιομηχανία, όπως αναφέρουν τα τοπικά ΜΜΕ. Τα νερά του ποταμού ποτίζουν τους κατοίκους της πόλης Κιονγκλάι, στην πολυπληθέστατη επαρχία του Σιτσουάν.
Ολοι θυμούνται με φρίκη κάτι παρόμοιο που είχε συμβεί πέρυσι στον ποταμό Χουανγκπού, κοντά στη Σαγκάη, όπου χιλιάδες κουφάρια γουρουνιών είχαν ξεβραστεί από έναν ποταμό που χρησιμεύει για την υδροδότηση της μητρόπολης.
Το πρόβλημα επομένως δεν είναι καινούριο, αντίθετα, εντείνεται. Περίπου 300.000 κτηνοτρόφοι ζουν κατά μήκος των τριών ποταμών που χύνονται στον κεντρικό. «Δεν έχουμε πια χρόνο για τη δουλειά γιατί καθημερινά μαζεύουμε τα κουφάρια» δηλώνει εργαζόμενος που προσελήφθη ειδικά γι'αυτό. Οπως δήλωσε περίπου 500 ψόφια γουρούνια μαζεύονται κάθε μήνα στον ποταμό Κιονγκλάι. Αυτό συμβαίνει γιατί ένας νέος υγειονομικός κώδικας υποχρεώνει τους κτηνοτρόφους να ξεφορτώνονται τα νεκρά ζώα τη νύχτα. Οταν δεν τα πετούν στο ποτάμι, πολλά καταλήγουν στο κρεοπωλείο.
Αυτά τα φαινόμενα δείχνουν την τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο διατροφικός τομέας της Κίνας, όπου κυριαρχεί ο στόχος της ποσότητας για να τραφούν τα τόσα εκατομμύρια κάτοικοι. Εξάλλου τα ύδατα όλης της χώρας είναι ήδη μολυσμένα από τις βιομηχανίες.

Xιλιάδες κουφάρια γουρουνιών στις όχθες των μολυσμένων ποταμιών της Κίνας -Ανατριχιαστικές εικόνες | iefimerida.gr 0
Xιλιάδες κουφάρια γουρουνιών στις όχθες των μολυσμένων ποταμιών της Κίνας -Ανατριχιαστικές εικόνες | iefimerida.gr 1
Xιλιάδες κουφάρια γουρουνιών στις όχθες των μολυσμένων ποταμιών της Κίνας -Ανατριχιαστικές εικόνες | iefimerida.gr 2
Xιλιάδες κουφάρια γουρουνιών στις όχθες των μολυσμένων ποταμιών της Κίνας -Ανατριχιαστικές εικόνες | iefimerida.gr 3
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ