Ντέκλαν Κοστέλο: Ο γαλανομάτης Ιρλανδός που θα αντικαταστήσει τον «καλό» της Τρόικα, Ματίας Μορς [εικόνες] - iefimerida.gr

Ντέκλαν Κοστέλο: Ο γαλανομάτης Ιρλανδός που θα αντικαταστήσει τον «καλό» της Τρόικα, Ματίας Μορς [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αλλαγές έρχονται στην Τρόικα, αφού ο εκπρόσωπος από την Κομισιόν στην τριμερή, αναμένεται να αποχωρήσει το επόμενο διάστημα. Αντικαταστάτης του ένας άλλος τεχνοκρατης της Ευρωπαϊκής Ενωσης, με γνώση της ελληνικής υπόθεσης: ο Ιρλανδός Ντέκλαν Κοστέλο.

Ο Κοστέλο είναι απόφοιτος του Τrinity College Dublin και κάτοχος master από το College of Europe πάνω στις διαρθρωτικές αλλαγές. Τεχνοκράτης της ΕΕ, αφού εργάζεται σε αυτή από το 1991, έχοντας δουλέψει στη Γενική Διεύθυνση Οικονομικών και Χρηματοδοτικών Υποθέσεων και έχοντας διατελέσει υπεύθυνος ομάδων υπεύθυνων για τις μεταρρυθμίσεις στις «αγορές εργασίας και τα συστήματα κοινωνικής πρόνοιας», αλλά και πάνω σε θέματα που έχουν να κάνουν με την επιτήρηση της δημοσιονομικής πολιτικής των κρατών μελών της ΕΕ, με ιδιαίτερη ευθύνη για την αξιολόγηση της βιωσιμότητας των δημόσιων οικονομικών και τελευταία στην ομάδα που είναι υπεύθυνη για την «Στρατηγική πολιτική των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων». Παράλληλα, σήμερα, ο Κοστέλο είναι αναπληρωματικό μέλος της Επιτροπής Οικονομικής Πολιτικής (EPC), η οποία συμβουλεύει και προετοιμάζει το Συμβούλιο Οικονομικών της ΕΕ και των Υπουργών Οικονομικών (ECOFIN).

Ο Ιρλανδός τεχνοκράτης της ΕΕ είναι ενήμερος για το ελληνικό ζήτημα, καθώς συμμετείχε στην ομάδα που ήρθε στην Αθήνα τον Ιανουάριου του 2010 στην Αθήνα, πριν από την «κατάρτιση» του πρώτου Μνημονίου ως μέλος της επιτροπής που ήρθε για να βοηθήσει στη σκλήρυνση των μέτρων της κυβέρνησης για τον περιορισμό του ελλείμματος. Μάλιστα, δημοσιεύματα της εποχής τον παρουσίαζαν ως τον συμπαθητικό της ομάδας που είχε στείλει τότε η ΕΕ.

Ο κ. Μορς αποχωρεί από την Τρόικα για να λάβει τη θέση του συμβόλου της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων της Κομισιόν (DG ECFIN). Ο Ματία Μορς χαρακτηριζόταν από τους Ελληνες, που συμμετείχαν στις διαπραγματεύσεις με την Τρόικα, ως ήπιων τόνων και με διάθεση να βρεθεί λύση στα προβλήματα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ