Ανακαλύψτε την γυναίκα του Προέδρου της Κίνας, μια πρώην τραγουδίστρια πιο δημοφιλή από τον σύζυγό της [εικόνες]

Ο Κινέζος πρόεδρος Ξι Ζινπίνγκ βρίσκεται στο Παρίσι για επίσημη επίσκεψη. Τα μάτια όλου του πλανήτη είναι στραμμένα, ωστόσο, στη σύζυγό του Πενγκ Λιγκουάν, η οποία φιλοξένησε πρόσφατα την Μισέλ Ομπάμα και έλαμψε δίπλα της.

Μια τρομερή διαδρομή στο βιογραφικό της


Πρόκειται για μια γυναίκα 51 ετών, 10 χρόνια νεότερη από τον Πρόεδρο σύζυγό της, η οποία έχει στο βιογραφικό της μια τρομερή διαδρομή. Χαμογελαστή, κομψή και διάσημη η Λιγκουάν είναι πολύ διάσημη στα κινεζικά ΜΜΕ και σαρώνει στην κοινή γνώμη της χώρας της.
Οταν ο σύζυγός της εξελέγη πρόεδρος κατέβηκε μαζί του τα σκαλιά του αεροπλάνου σε μια εμφάνιση στη Ρωσία που θα την παρουσίαζε για πρώτη φορά στους κατοίκους της χώρας. Με μια εκπληκτική άνεση η Λιγκουάν έσφιξε το μπράτσο του άντρα της σε εκείνη την εμφάνιση, κίνηση εντελώς ασυνήθιστη για τα κινεζικά δεδομένα. Είναι η πρώτη φορά μετά τη χήρα του Μάο, συνωμότρια της αιματοβαμμένης Πολιτιστικής επανάστασης, που μια Πρώτη Κυρία τολμάει να βγει από τη σκιά του συζύγου της και να δώσει ένα χαμογελαστό και ευχάριστο πρόσωπο στην πολιτική τάξη της Κίνας.

Είναι η Κινέζα Κάρλα Μπρούνι;


Μετά από έναν πρώτο γάμο που έγινε με συνοικέσιο και κράτησε μόνο 3 μήνες ο Ξι Ζινπίνγκ παντρεύτηκε την Λγκουάν, το 1987. Εκείνη την εποχή δεν ήταν παρά ένας αντιδήμαρχος σε μια πόλη της κινεζικής επαρχίας, ενώ η Λιγκουάν είναι ήδη τρομερά διάσημη τραγουδίστρια.


Πράγματι, σε ηλικία 18 ετών, η πανέμορφη Λιγκουάν μπήκε στην ομάδα χορού και τραγουδιού του κινεζικού στρατού. Το φωνητικό της ταλέντο μπροστά στους στρατιώτες της έδωσαν γαλόνια στο στρατό και μετάλλια καθώς και διασημότητα πέρα από τους κλειστούς στρατώνες. Για 25 χρόνια ήταν η σταρ του γκαλά της Πρωτοχρονιάς στην κρατική τηλεόραση και είχε εκατοντάδες εκατομμύρια θεατές. Η φωνή της θυμίζει βιολί και την δίνουν το προσωνύμιο «αηδόνι του αιώνα».


Τραγουδώντας τα προβλήματα των μεσαίων τάξεων και των πατριωτικών ύμνων, η Λιγκουάν γίνεται γνωστή σε όλους τους Κινέζους ως τα βάθη της αχανούς χώρας. Το 2012 ήταν η δεύτερη πιο αγαπημένη προσωπικότητα της Κίνας, πίσω από την τηλεοπτική βεντέτα Τσεν Κουν.


Ετσι, σήμερα, ο Ξι Ζινπίνγκ είναι ο πρόεδρος της Κίνας, αλλά πάνω από όλα είναι ο σύζυγος της Πενγκ Λιγκουάν.


Είναι υποστράτηγος του κινεζικού στρατού


Σήμερα η Πρώτη Κυρία της Κίνας έχει βάλει φυσικά τις καλλιτεχνικές ανησυχίες της σε δεύτερο πλάνο. Αλλά δεν έμεινε με σταυρωμένα χέρια. Είναι βουλευτής της Συμβουλευτικής Πολιτικής Επιτροπής, η οποία δεν έχει πραγματικές αρμοδιότητες και βρίσκεται υπό τον έλεγχο του κομμουνιστικού κόμματος και υποστράτηγος του κινεζικού στρατού. Είναι επίσης αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας των καλλιτεχνικών και λογοτεχνικών κύκλων της Κίνας και πρέσβειρα της Διεθνούς Οργάνωσης για την υγεία εναντίον της φυματίωσης και του AIDS από το 2011.


Μια Κινέζα-πρότυπο


Σύμφωνα με την επίσημη βιογραφία του προεδρικού ζεύγους, ο Ξι «τηλεφωνεί στην σύζυγό του τουλάχιστον μια φορά την ημέρα, πριν κοιμηθεί», ενώ η Πενγκ «μαγειρεύει τα αγαπημένα του φαγητά για να χαλαρώνει».
Παρά τις φήμες που κυκλοφόρησαν το 2007 ότι το ζευγάρι θα χωρίσει και παρά την απόσταση που τους χωρίζει, αφού η Λιγκουάν έκανε 350 κονσέρτα το χρόνο, πριν ο Ξι γίνει πρόεδρος, η επίσημη κινεζική προπαγάνδα κάνει λόγο για μια οικογένεια-πρότυπο. Μάλιστα, αναφέρεται επισήμως ότι ο Ξι έχασε τη γέννηση της κόρης του το 1992 γιατί βοηθούσε τα θύματα ενός κυκλώνα.

Aυτή είναι η κόρη-μυστήριο:

Στο Χάρβαρντ η κόρη


Από τότε η 20χρονη κόρη τους Χι Μινγκζέ διατηρεί χαμηλό προφίλ, σπουδάζει στο Χάρβαρντ με ψευδώνυμο και μόνιμη συνοδεία από σωματοφύλακες του FBI. Το μόνο μελανό σημείο σε αυτό το ονειρεμένο επίσημο σκηνικό, είναι η διήγηση της Λιγκουάν για το τι ένιωσε όταν συνάντησε για πρώτη φορά τον μέλλοντα σύζυγό της: «Εμοιαζε λίγο αγροίκος και γέρος» λέει. Το σχόλιο αυτό έκανε θραύση στο κινεζικό ίντερνετ αλλά το έσβησαν για πάντα οι αρχές, όπως αναφέρει το περιοδικό Courrier International.


Ενα στυλ με χάρη
Τα ρούχα που φοράει κάνουν τις Κινέζες να παραληρούν. Την ημέρα που κατέβηκε από το αεροπλάνο στο μπράτσο του συζύγου της φορούσε ένα μεσάτο μπλε παλτό. Λίγες ώρες αργότερα, το σάιτ Taobao (το αντίστοιχο Ebay της Κίνας) το πρότεινε για πώληση προς 1.200 ευρώ.


Το ίντερνετ έπαθε επίσης φρενίτιδα για την τσάντα, το φουλάρι και τα παπούτσια της και εκατοντάδες χιλιάδες Κινέζες έψαχναν να βρουν τη μάρκα πριν γίνει γνωστό από επίσημη πηγή ότι η Πρώτη Κυρία ντύνεται σε μοδίστρα, σε χαμηλές τιμές.


Υπερβολικά διάσημη
Η Πενγκ Λιγκουάν είναι τόσο διάσημη που οι αρχές της Κίνας φοβούνται ότι θα επισκιάσει τον σύζυγό της. Η φράση «ίδια ρούχα με την Πενγκ Λιγκουάν» σβήστηκε από το net. Επίσης σβήστηκαν οι φράσεις «Ξι+Πρώτη Κυρία», «Αδελφή Πενγκ» και «Guo Mu» που σημαίνει «Μητέρα της Πατρίδας».
Αν η Πρώτη Κυρία της Κίνας συνεχίσει τη διαδρομή της χωρίς λάθη τότε ίσως μπορέσει «να απομυθοποιήσει την κινεζική διακυβέρνηση» η οποία καλλιεργώντας τον μυστικισμό μοιάζει αποκομμένη από την υπόλοιπη κινεζική κοινωνία, όπως αναφέρει σχολιαστής μεγάλης κινεζικής εφημερίδας με δηλώσεις του στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων. Μια πρέσβειρα του στυλ soft power η οποία θα μπορούσε να συμβάλλει ώστε να καταρριφθούν οι προκαταλήψεις για την κινέζικη απειλή.

Δείτε το βίντεο με το αηδόνι της Κίνας

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ