Πρώην γιατρός της F1: Πήγαν τον Σουμάχερ σε λάθος νοσοκομείο -Χάθηκε πολύτιμος χρόνος

Οι επιλογές, στις πρώτες ώρες μετά από το ατύχημα του Μάικλ Σουμάχερ, έπαιξαν καθοριστικό ρόλο για την κατάστασή του. Αυτό επισημαίνει ο πρώην γιατρός της F1, ο οποίος χαρακτηρίζει λάθος την κίνηση να μεταφερθεί ο Γερμανός «πιλότος» στην κλινική της Γκρενόμπλ.

«Δεν πηγαίνεις ασθενείς με πιθανές εγκεφαλικές κακώσεις σε νοσοκομεία που δεν έχουν νευρο-χειρουργικό τμήμα» είπε μιλώντας στη Sun ο Γκάρι Χάρτσταϊν, πρώην αρχίατρος της F1, υποστηρίζοντας πως έπαιξε καθοριστικό ρόλο η επιλογή της μικρής κλινικής στη Γκρενόμπλ, αντί για ένα νοσοκομείο με ειδικούς σε τέτοιους σοβαρούς τραυματισμούς.

Ο Σουμάχερ παραμένει εκεί έπειτα από το ατύχημα που είχε, κάνοντας σκι στις γαλλικές Αλπεις, δίχως να δείχνει ενθαρρυντικά σημάδια. Ο Χάρτσταϊν υποστηρίζει πως διαπίστωσε ότι υπήρχαν «σοβαρές λάθος επιλογές» στη νοσηλεία του 45χρονου και πρόσθεσε ότι ο κόσμος παρακολουθεί ένα μακράς διαρκείας «αντίο» στο θρύλο του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Οπως πρόσθεσε ο γιατρός, αυτές οι λάθος επιλογές «είναι σχεδόν βέβαιο ότι επιδείνωσαν την κατάσταση του Σουμάχερ». Μάλιστα, αναρωτιέται γιατί δεν έχει μεταφερθεί σε άλλο νοσοκομείο, εκτιμώντας πως ενδεχομένως το ιατρικό προσωπικό δεν το ζητά από την οικογένειά του γιατί νιώθει υπεύθυνο για την κατάσταση. Παράλληλα επεσήμανε και εκείνος ότι όσο ο καιρός περνάει, τόσο λιγότερες είναι οι πιθανότητες να συνέλθει ο Γερμανός.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ