Υπερκαλύφθηκε δύο φορές η ΑΜΚ της Alpha Bank -Με επιτυχία και η ΑΜΚ της Πειραιώς - iefimerida.gr

Υπερκαλύφθηκε δύο φορές η ΑΜΚ της Alpha Bank -Με επιτυχία και η ΑΜΚ της Πειραιώς

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με επιτυχία έκλεισε αργά το απόγευμα της Τρίτης το βιβλίο προσφορών της Τράπεζας Πειραιώς στο πλαίσιο της διαδικασίας αύξησης του μετοχικού της κεφαλαίου. Σύμφωνα με επίσημες πηγές της Τράπεζας, η διαδικασία ολοκληρώθηκε επιτυχώς, κάτι που σημαίνει ότι προσφέρθηκαν περισσότερα κεφάλαια από αυτά που ζητήθηκαν.

Οι επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται το πρωί της Τετάρτης, για το σύνολο των κεφαλαίων καθώς και για την τιμή στην οποία πραγματοποιήθηκαν οι πράξεις.

Ακολούθως το Διοικητικό Συμβούλιο της τράπεζας θα ζητήσει από την προγραμματισμένη Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της 28ης Μαρτίου να προχωρήσει στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου και να καθορίσει το χρονοδιάγραμμα και τους ειδικότερους ορούς.

Θα εισηγηθεί επίσης προς τη γενική συνέλευση ένα συνολικό ποσό κεφαλαίων προς άντληση, ύψους έως 1,75 δισ. ευρώ.

Εκτός από το τη διαδικασία του βιβλίου προσφορών για επενδυτές, εκτός Ελλάδας, αναμένεται ότι η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου θα απευθυνθεί και σε επενδυτές στην Ελλάδα με δημόσια προσφορά, με την επιφύλαξη της λήψης όλων των απαραίτητων εγκρίσεων και αδειών. Οι διεθνείς επενδυτικοί οίκοι Credit Suisse Securities (Europe) Limited, Deutsche Bank AG London Branch και Goldman Sachs International θα λειτουργήσουν από κοινού ως Διεθνείς Συντονιστές (Joint Global Coordinators) και ∆ιεθνείς ∆ιαχειριστές (Joint Bookrunners) και η Mediobanca-Banca di Credito Finanziario S.p.A. και UBS Limited ως Συνδιαχειριστές (Co-Bookrunner) της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου και η BNP Paribas ως ∆ιεθνής Συνδιαχειριστής (Co-Lead Manager), πάντα σε σχέση με επενδυτές εκτός Ελλάδος.

Υπερκαλύφθηκε δύο φορές η ΑΜΚ της Alpha Bank

Δύο φορές υπερκάλυψαν οι προσφορές το ποσό που ζητούσε η Alpha Bank στο πλαίσι της δικής ΑΜΚ. Συνολικά προσφέρθηκαν 2,3 με 2,4 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με πηγές του χρηματοοικονομικού κλάδου στο Λονδίνο, οι πράξεις έγιναν με discount 7% σε σχέση με το κλείσιμο της Δευτέρας, δηλαδή στα 65 σεντς ανά μετοχή. Οι ίδιοι κύκλοι σχολιάζουν ότι σύμφωνα με τα όσα ισχύουν αυτή την εποχή το discount είναι πολύ μικρό.

Αν και ακόμα δεν έχουν γίνει γνωστά τα ονόματα των επενδυτών οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι οι επενδυτές που συμμετείχαν στην αύξηση είναι μία μίξη παλαιών και νέων μετόχων, με την πλειοψηφία τους να χαρακτηρίζονται ως μακροπρόθεσμοι.

Στα €0,65 η προτεινόμενη τιμή διάθεσης των νέων μετοχών

Όπως σημειώνει η Alpha Bank σε ανακοίνωσή της μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας του βιβλίου προσφορών, προέκυψε ισχυρό επενδυτικό ενδιαφέρον, προς απόκτηση 1.846.153.846 νέων μετοχών στην τιμή των 0,65 ευρώ ανά μετοχή

Η Τράπεζα προτίθεται να εισηγηθεί στην έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων στις 28/3 όπως ορίσει την τιμή διαθέσεως των νέων μετοχών σε 0,65 ευρώ.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση αναφέρει:

Στα πλαίσια της ήδη ανακοινωθείσας πλήρως εγγυημένης προσφοράς νέων κοινών μετοχών εκδόσεως της Alpha Bank Α.Ε. (η "Τράπεζα"), που η τελευταία προτίθεται (μετά κατάργηση των δικαιωμάτων προτιμήσεως) να διαθέσει, συνολικού ύψους αντλουμένων κεφαλαίων Ευρώ 1,2 δισεκατομμυρίων, γνωστοποιείται ότι, σήμερα, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας του βιβλίου προσφορών, προέκυψε σημαντικό επενδυτικό ενδιαφέρον προς απόκτηση 1.846.153.846 νέων μετοχών στην τιμή των Ευρώ 0,65 ανά μετοχή. Η προσφορά των μετοχών έγινε προς ειδικούς επενδυτές, εκτός Ελλάδος.

Κατ' ακολουθία, η Τράπεζα προτίθεται να εισηγηθεί στην από 28 Μαρτίου 2014 Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων όπως ορίσει την τιμή διαθέσεως των νέων μετοχών σε Ευρώ 0,65 και εξουσιοδοτήσει το Διοικητικό Συμβούλιο της Τραπέζης όπως ολοκληρώσει την αύξηση κεφαλαίου δια ιδιωτικής τοποθετήσεως. Η ολοκλήρωση της προσφοράς τελεί, μεταξύ άλλων, υπό την έγκριση των Εκτάκτων Συνελεύσεων των κατόχων κοινών και προνομιούχων μετοχών, ως επίσης και του Διοικητικού Συμβουλίου, της Τραπέζης, που άπαντα πρόκειται να συνέλθουν στις 28 Μαρτίου 2014.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ