ΑΔΕΔΥ: Στοχευμένες απεργίες για μη είσπραξη εσόδων - iefimerida.gr

ΑΔΕΔΥ: Στοχευμένες απεργίες για μη είσπραξη εσόδων

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Νέα αντιπαράθεση και μάλιστα μέσω τηλεοπτικών σταθμών σημειώθηκε σήμερα μεταξύ της κυβέρνησης και της ΑΔΕΔΥ.
Ο πρόεδρος των Δημοσίων Υπαλλήλων Σπύρος Παπασπύρος μιλώντας στο τηλεοπτικό σταθμό Mega προανήγγειλε στοχευμένες απεργίες στο δημόσιο και μάλιστα στον τομέα των εσόδων.

Σύμφωνα με τα λεγόμενά του αυτό δεν θα αποτελεί μορφή λευκής απεργίας αλλά συντεταγμένη συνδικαλιστική ενέργεια η οποία μάλιστα θα καλύπτεται στο πλαίσιο των γενικότερων κινητοποιήσεων των δημοσίων υπαλλήλων. Βασικός στόχος των συνδικαλιστών, κατά τον κ. Παπασπύρο θα είναι να μην δημιουργούνται προβλήματα στον πολίτη.

«Πρέπει να σταματήσουν οι περικοπές σε μισθούς και συντάξεις. Πρέπει να μπει ένας φραγμός», ανέφερε ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, τονίζοντας ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι αναμένουν συγκεκριμένες προτάσεις από την κυβέρνηση.

Σχεδόν άμεση ήταν η απάντηση του υπουργού Επικρατείας Ηλία Μόσιαλου ο οποίος λίγη ώρα αργότερα, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι έκανε λόγο για «ανηθικότητα» δήλωσε ότι η κυβέρνηση δεν αποδέχεται το «παιχνίδι με τις λέξεις», χαρακτήρισε μια τέτοια ενέργεια ως σαφή μορφή λευκής απεργίας και προανήγγειλε για μια ακόμη φορά τη λειτουργία των πειθαρχικών συμβουλίων και μάλιστα με νέα μορφή ώστε να μην συμμετέχουν σε αυτά οι κρινόμενοι.

Για τα εφάπαξ
Από τη δική του πλευρά ο κ. Παπασπύρος αναφερόμενος στο θέμα της καταβολής εφάπαξ στους δημοσίους υπαλλήλους που συνταξιοδοτούνται είπε ότι ότι ο χρόνος αναμονής είναι πάνω από τρία χρόνια, ενώ πρόσθεσε ότι μέχρι το τέλος του χρόνου οι αιτήσεις θα ξεπεράσουν τις 50.000.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ