Ο τρελός Ρώσος κροίσος που σχεδίασε ουρανοξύστη στο σχήμα της «Νίκης της Σαμοθράκης» -Για πού τον προορίζει [εικόνες] - iefimerida.gr

Ο τρελός Ρώσος κροίσος που σχεδίασε ουρανοξύστη στο σχήμα της «Νίκης της Σαμοθράκης» -Για πού τον προορίζει [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πώς θα σας φαινόταν η ιδέα η «Νίκη της Σαμοθράκης» να δεσπόζει στην πρόσοψη του ουρανοξύστη της πόλης σας; Μια «Αφροδίτη της Μήλου» στην άκρη του λιμανιού και «μέσα» της να ζουν χιλιάδες άνθρωποι στα εκατοντάδες διαμερίσματα που υπάρχουν στο εσωτερικό της; Εξωπραγματική. Ενας Ρώσος μεγιστάνας, όμως, οραματίζεται ουρανοξύστες εμπνευσμένους από τα αρχαία ελληνικά αγάλματα και προκειμένου οι σκέψεις του να βρουν ανταπόκριση, έχει ήδη κάνει τα σχετικά σχέδια. Τα έχει, μάλιστα, εκδώσει και σε βιβλίο.

Ο 37χρονος Ρώσος κροίσος Βασίλης Κλουκίν άρχισε να σχεδιάζει τους... περίεργους ουρανοξύστες όταν, αφού αγόρασε ένα μικρό κτίριο στο Μονακό, θέλησε να πείσει τον πρίγκιπα Αλβέρτο ότι στη θέση του πρέπει να κτιστεί ένας ουρανοξύστης ορόσημο του πριγκιπάτου. Για να πείσει τον πρίγκιπα άρχισε να σχεδιάζει ουρανοξύστες εντυπωσιακούς και διαφορετικούς.

Και μπορεί, μεταξύ άλλων, να σχεδίασε ουρανοξύστες σε σχήμα μαχητικών αεροσκαφών, αλλά σίγουρα τα σχέδια που τράβηξαν την προσοχή και εντυπωσίασαν ήταν τα εμπνευσμένα από τα αρχαία ελληνικά αγάλματα. Η «Αφροδίτη της Μήλου» και η «Νίκη της Σαμοθράκης», δύο από τα διασημότερα γλυπτά του κόσμου ενέπνευσαν τον Ρώσο κροίσο ο οποίος μάλιστα υποστηρίζει ότι ουρανοξύστες με τη μορφή των αγαλμάτων αυτών θα αποτελούσαν την τέλεια ενσάρκωση των εννοιών της ομορφιάς και της νίκης.

Το βιβλίο του, όπως σημειώνει το yatzer.com, εκδόθηκε τον Σεπτέμβριο του 2013 στην Ιταλία από την Skira Editore και θα κυκλοφορήσει στις ΗΠΑ και τον υπόλοιπο κόσμο, τον Ιούνιο του 2014

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ