Ιδού τι θέλουν οι γυναίκες στον χορό -Ομάδα βιολόγων ανέλυσε τις χορευτικές κινήσεις των αντρών και έβγαλε ικανοποιητικά συμπεράσματα [βίντεο] - iefimerida.gr

Ιδού τι θέλουν οι γυναίκες στον χορό -Ομάδα βιολόγων ανέλυσε τις χορευτικές κινήσεις των αντρών και έβγαλε ικανοποιητικά συμπεράσματα [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μια ομάδα των βιολόγων, έχοντας για σύμμαχο την επιστήμη, κατάφερε και ανέλυσε τις χορευτικές κινήσεις και κατάλαβε τι είναι αυτό που θέλουν οι γυναίκες στο χορό. Ποιες χορευτικές κινήσεις δηλαδή «πιάνει» το μάτι μιας γυναίκας σε έναν άντρα.

Ερευνητές στο Πανεπιστήμιο του Northumbria και του Πανεπιστημίου του Gottingen ήθελαν να μάθουν τι αναζητά μια γυναίκα από έναν παρτενέρ στο χορό, με δεδομένο ότι «η ικανότητα στο χορό, ιδιαίτερα των ανδρών, μπορεί να χρησιμεύσει ως ένδειξη για την ποιότητας του συντρόφου». Αλλά η απομόνωση ορισμένων χορευτικών κινήσεων είναι δύσκολη – κι αυτό γιατί παίζουν ρόλο το σχήμα του σώματος, ακόμα και η κοινωνικοοικονομική κατάσταση.

Έτσι, οι ερευνητές στρατολόγησαν 30 άνδρες και τους έβαλαν να χορεύουν για τουλάχιστον 30 δευτερόλεπτα. Στους χορευτές δεν δόθηκαν συγκεκριμένες οδηγίες για το πώς να χορεύουν εκ των προτέρων, και οι κινήσεις τους καταγράφηκαν μέσω ενός εξελιγμένου συστήματος. Ακολούθως οι ερευνητές ζήτησαν από 37 γυναίκες να δουν τα αποτελέσματα και να αξιολογήσουν τις επιδόσεις τους σε μια κλίμακα επτά σημείων.

Στο πρώτο βίντεο καταγράφτηκε γράφημα με τον χορευτή που έχει την υψηλότερη βαθμολογία στη μελέτη, ενώ το δεύτερο δείχνει έναν «κακό» χορευτή.

Οι ερευνητές ταξινόμησαν τις επιμέρους χορευτικές κινήσεις. Απομόνωσαν τρεις βασικές περιοχές του σώματος και τις κύριες αρθρώσεις - το κεντρικό σώμα, συμπεριλαμβανομένου του αυχένα και του κορμού, τα πόδια ( γόνατα, ισχία και αστράγαλοι), και τα χέρια.. Σε κάθε χορευτή, μέτρησαν το βαθμό και το είδος της κίνησης σε κάθε άρθρωση - ταχύτητα, μέγεθος, και την ποικιλία των κινήσεων, όπως το σκύψιμο, το στρίψιμο και την κλίση.

Διαπίστωσαν, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Washingtonpost,ότι οι γυναίκες έβαλαν υψηλή βαθμολογία στους χορευτές που χρησιμοποίησαν κινήσεις του κεφαλιού, του λαιμού και του κορμού. Στη βαθμολογία σπουδαίο ρόλο έπαιξε και η ταχύτητα των κινήσεων των ποδιών, ιδιαίτερα η κάμψη του δεξιού γόνατος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ