Βόμβα στην Ιταλία: Οι μυστικές υπηρεσίες πίσω από την απαγωγή και δολοφονία του πρώην πρωθυπουργού Αλντο Μόρο; - iefimerida.gr

Βόμβα στην Ιταλία: Οι μυστικές υπηρεσίες πίσω από την απαγωγή και δολοφονία του πρώην πρωθυπουργού Αλντο Μόρο;

Βόμβα στην Ιταλία: Οι μυστικές υπηρεσίες πίσω από την απαγωγή και δολοφονία του
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εχουν περάσει τριάντα έξι χρόνια από την απαγωγή και τη δολοφονία του ηγέτη των Χριστιανοδημοκρατών και πρώην πρωθυπουργού της Ιταλίας, Αλντο Μόρο, από τις Ερυθρές Ταξιαρχίες, υπόθεση που είχε συγκλονίσει τη γειτονική χώρα και όχι μόνο.Ενας Ιταλός επιθεωρητής της αντιτρομοκρατικής, ο Ενρίκο Ρόσι, ο οποίος διεξάγει έρευνα για την υπόθεση, κατηγόρησε τις μυστικές υπηρεσίες της χώρας ότι είχαν βοηθήσει τους τρομοκράτες στην απαγωγή του Αλντο Μόρο.
Ο Ρόσι, επικαλούμενος ανώνυμη επιστολή πρώην πράκτορα της ιταλικής μυστικής υπηρεσίας, τονίζει στο σημείο όπου πραγματοποιήθηκε η απαγωγή, δύο μέλη των μυστικών υπηρεσιών βρίσκονταν πάνω σε μια μοτοσικλέτα με στόχο, εάν κάτι πήγαινε, λάθος να προστατεύσουν τα μέλη των Ερυθρών Ταξιαρχιών.

Σύμφωνα πάντα με τον επιθεωρητή Ρόσι, η επιστολή αναφέρει ότι στο ίδιο σημείο υπήρχε και ένας συνταγματάρχης των μυστικών υπηρεσιών.

Οπως αναμενόταν, τα όσα είπε ο Ρόσι δημιουργούν εκ νέου ερωτήματα για την υπόθεση Μόρο και για το ποιος έδωσε τελικά την εντολή για την απαγωγή και στη συνέχεια δολοφονία.

Η εισαγγελία της Ρώμης διαρρέει από την πλευρά της ότι δεν υπάρχουν αποδείξεις για τα όσα λέει ο επιθεωρητής Ρόσι.

Υπενθυμίζεται ότι ο Αλντο Μόρο απήχθη από τις Ερυθρές Ταξιαρχίες στις 16 Μαρτίου του 1978. Οι Ερυθρές Ταξιαρχίες, αφού σκότωσαν τους πέντε σωματοφύλακες του πρώην πρωθυπουργού, απήγαγαν τον ίδιο και είχαν ζητήσει την απελευθέρωση όλων φυλακισμένων ιδρυτικών μελών της οργάνωσης. Η υπόθεση είχε τραγική κατάληξη, καθώς, ο Μόρο βρέθηκε δολοφονημένος μέσα σε ένα αυτοκίνητο στη Ρώμη έπειτα 54 ημέρες ομηρίας.

Η σορός του δολοφονημένου Αλντο Μόρο

Το σημείο της συμπλοκής κατά την απαγωγή

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ