Σε θάνατο καταδικάστηκαν 529 υποστηρικτές του ανατραπέντος προέδρου της Αιγύπτου Μόρσι - iefimerida.gr

Σε θάνατο καταδικάστηκαν 529 υποστηρικτές του ανατραπέντος προέδρου της Αιγύπτου Μόρσι

Σε θάνατο καταδικάστηκαν 529 υποστηριχτές του ανατραπέντος προέδρου Μόρσι
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε θάνατο καταδικάστηκαν σήμερα 529 υποστηρικτές του ανατραπέντος προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι, στη μεγαλύτερη δίκη στην ιστορία της Αιγύπτου.
Οι 529 κατηγορούμενοι κρίθηκαν ένοχοι για συμμετοχή σε ταραχές και επιθέσεις σε αστυνομικά τμήματα τον περασμένο Αύγουστο. Οι υποστηρικτές της Μουσουλμανικής Αδελφότητας κατηγορούνταν και για τη δολοφονία ενός αστυνομικού.
Το δικαστήριο αθώωσε ακόμη 16 κατηγορούμενους. Από τους καταδικασθέντες, μόνο οι 135 βρίσκονται στη φυλακή, ενώ οι υπόλοιποι καταδικάστηκαν ερήμην. Όλοι οι καταδικασθέντες έχουν το δικαίωμα να ασκήσουν έφεση.
Η δίκη περίπου 1.200 μελών και υποστηρικτών της Μουσουλμανικής Αδελφότητας άρχισε το Σάββατο. Λόγω της πληθώρας των κατηγορουμένων το δικαστήριο τους χώρισε σε δύο ομάδες. Μια νέα συνεδρίαση αναμένεται να γίνει αύριο Τρίτη για τη δεύτερη ομάδα των κατηγορουμένων, μεταξύ των οποίων είναι και ο πνευματικός καθοδηγητής της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, ο Μοχάμεντ Μπαντίε, σύμφωνα με δικαστικές πηγές.
Ο Μοχάμεντ Μόρσι, ανατράπηκε από τον στρατό την 3η Ιουλίου του 2003, για ν α ακολουθήσουν φονικά επεισόδεια Τον Δεκέμβριο του 2013, η υποστηριζόμενη από το στρατό μεταβατική κυβέρνηση έθεσε εκτός νόμου την Μουσουλμανική Αδελφότητα, ανακηρύσσοντάς την τρομοκρατική οργάνωση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Αίγυπτος δίκη καταδίκες
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ