Ο δαιμόνιος Καναδός αστροναύτης και οι απίθανες συμβουλές για την αντιμετώπιση των μεγαλύτερων φόβων [βίντεο] - iefimerida.gr

Ο δαιμόνιος Καναδός αστροναύτης και οι απίθανες συμβουλές για την αντιμετώπιση των μεγαλύτερων φόβων [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο αστροναύτης Chris Hadfield της Καναδικής Υπηρεσίας Διαστήματος (Canadian Space Agency) έδωσε πρόσφατα μερικές φανταστικές συμβουλές, σε μια εκπληκτική ομιλία στο Βανκούβερ του Καναδά.

Ξεκίνησε με μια συγκεκριμένη ερώτηση: «Ποιο είναι το πιο τρομακτικό πράγμα που έχετε κάνει ποτέ;». O Hadfield έχει κάνει μια σειρά από επικίνδυνα εγχειρήματα, σε σύγκριση με έναν μέσο άνθρωπος.Για παράδειγμα όταν πραγματοποίησε την πρώτη του πτήση στο διάστημα το 1979, οι πιθανότητες αποτυχίας ήταν 1 στις 38.

«Γιατί να πάρουμε αυτό το ρίσκο; Γιατί να κάνει κανείς κάτι τόσο επικίνδυνο; Στην περίπτωσή μου είναι αρκετά απλό. Εμπνεύστηκα ως νεαρός ότι είναι αυτό που πάντα ήθελα να κάνω» είπε.

Οπότε, αυτή είναι η συμβουλή του στην αντιμετώπιση του φόβου; Έχει να κάνει με το να σκεφτόμαστε τον πραγματικό κίνδυνο, είπε ο Hadfield χρησιμοποιώντας ως παράδειγμα τη φοβία του για τις αράχνες. Υπάρχουν μόνο 24 δηλητηριώδες αράχνες από τα 50.000 γνωστά είδη, είπε. Συγκεκριμένα, στο Βανκούβερ, υπάρχει ένα είδος δηλητηριώδους αράχνης που δεν είναι θανατηφόρα, αλλά προσφέρει ένα άσχημο τσίμπημα. Έτσι, αν είστε έστω και λίγο προσεκτικοί, μπορείτε να αποφύγετε να σας δαγκώσει.

«Μπορείτε να χάσετε το ένστικτο του φόβου της αράχνης αν συνειδητοποιήσετε τη διαφορά μεταξύ του αντιληπτού κινδύνου και του απόλυτου κίνδυνου» ανέφερε. «Η αράχνη έτσι δεν μπορεί να είναι πιο επικίνδυνη από μια πασχαλίτσα» είπε χαρακτηριστικά. Συνειδητοποιώντας αυτό και προσπαθώντας πρακτικά να αντιμετωπίσετε τον φόβο, απλά θα αλλάξετε κάθε προοπτική.

Οταν το κάνετε αυτό-συμπληρώνει «θα είναι σαν να κάνετε τα αδύνατα και τρομακτικά όνειρα ενός 9χρονου, και να τα μετατρέψετε σε πράξη. Και αυτό σας επιτρέπει να επανέλθει με ένα καταπληκτικό σύνολο εμπειριών και σε ένα επίπεδο έμπνευσης για τους άλλους ανθρώπους » συμπλήρωσε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ διάστημα φοβίες αστροναύτης Καναδός
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ