Εγγραφα δικηγορικού γραφείου σε δύο φυλακές προτρέπουν τους κατάδικους σε στάση - iefimerida.gr

Εγγραφα δικηγορικού γραφείου σε δύο φυλακές προτρέπουν τους κατάδικους σε στάση

Εγγραφα δικηγορικού γραφείου στις φυλακές Κέρκυρας και Κορυδαλλού προτρέπουν κατ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Από τα έγγραφα που έφτασαν στις φυλακές Κέρκυρας και Κορυδαλλού και προέτρεπαν τους κατάδικους σε στάση, ξεκίνησε η έρευνα για εμπλοκή δικηγορικού γραφείου των Αθηνών σε υποκίνηση παράνομων πράξεων μέσα σε σωφρονιστικά ιδρύματα.

Οι καταγγελίες προκάλεσαν την παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Ευτέρπης Κουτζαμάνη, αφού σχετίζονται με τη δημιουργία των φυλακών Γ Τύπου στο Δομοκό, την οποία έχει εξαγγέλλει προ ολίγων εβδομάδων η κυβέρνηση μετά και την απόδραση του Χριστόδουλου Ξηρού.

Αντικείμενο της εισαγγελικής έρευνας είναι να διαπιστωθεί η βασιμότητα των καταγγελλομένων αφού σύμφωνα με πληροφορίες δεν είναι λίγοι οι υποψήφιοι κατάδικοι που αναμένεται να μεταφερθούν στην κλειστή φυλακή υψίστης ασφαλείας και ήδη σχεδιάζουν τον τρόπο αντίδρασής τους.

Ειδικότερα την έρευνα προκάλεσε- σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες- η αποστολή δύο φαξ στις φυλακές Κέρκυρας, με τα οποία το εν λόγω δικηγορικό γραφείο φέρεται ότι προτρέπει τους κατάδικους σε στάση, αναλύοντας το σχέδιο νόμου για τη δημιουργία των φυλακών υψίστης ασφαλείας.

Το ένα φαξ είχε παραλήπτη έναν Ελληνα κρατούμενο και το άλλο τον εξάδελφο του Μάριο Κόλα, του αλλοδαπού κακοποιού ο οποίος μαζί με άλλους 11 κρατούμενους είχε αποδράσει από τις φυλακές Τρικάλων

Μάλιστα, ανάλογο έγγραφο φαίνεται ότι έχει φτάσει, χωρίς όμως όνομα αποστολέα, και στις φυλακές Κορυδαλλού. Τα έγγραφα αυτά εστάλησαν από το υπουργείο Δικαιοσύνης στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, η οποία και διέταξε κατεπείγουσα έρευνα για να διαπιστωθεί ο πραγματικός ρόλος του δικηγορικού γραφείου. Την έρευνα θα διενεργήσει η Εισαγγελία Πρωτοδικών.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ