Κλείνει οριστικά ο φάκελος PSI: Λόγοι δημοσίου συμφέροντος επέταξαν το κούρεμα των ομολόγων αναφέρει το ΣτΕ | ΕΛΛΑΔΑ | iefimerida.gr

Κλείνει οριστικά ο φάκελος PSI: Λόγοι δημοσίου συμφέροντος επέταξαν το κούρεμα των ομολόγων αναφέρει το ΣτΕ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Λόγοι δημοσίου συμφέροντος επέταξαν το κούρεμα των ομολόγων του ελληνικού δημοσίου αναφέρουν στην απόφαση τους οι δικαστές του ΣτΕ, οι οποίοι έκριναν το PSI νόμιμο, συνταγματικό και σύμφωνε με την ΕΣΔΑ όπως αναφέρουν στην απόφαση τους, η οποία δημοσιεύθηκε σήμερα. Με την ίδια απόφαση απορρίφθηκε σωρεία προσφυγών φυσικών προσώπων, νομικών προσώπων, αλλά και ασφαλιστικών ταμείων, οι οποίοι υποστήριζαν πως με το PSI τα κεφάλαια τους μειώθηκαν ακόμα και 50%.Πιο συγκεκριμένα οι σύμβουλοι της Επικρατείας αναφέρουν ότι ο νόμος για το κούρεμα δεν θεσπίστηκε κατά τρόπο αυθαίρετο, αλλά είναι σύμφωνα με τα συναλλακτικά ήθη. Μάλιστα οι ανώτατοι δικαστές δέχονται ότι οι απώλεια των ομολογιούχων ήταν ιδιαίτερα σοβαρή, όχι όμως μη αναγκαία ή υπέρμετρη ώστε να κριθεί απαγορευμένη από το Σύνταγμα.

Σύμφωνα πάντοτε με το ανώτατο δικαστήριο το κούρεμα των ομολόγων δεν προσέκρουσε στις συνταγματικές επιταγές του κράτους δικαίου ούτε στη συνταγματική αρχή της ισότητας γιατί η ρύθμιση που έγινε ήταν γενική και η πολιτεία χορήγησε σε όλους τους ομολογιούχους νέους τίτλους με τον ίδιο χρόνο λήξης.

Φωτογραφία Eurokinissi

ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ