Οργή συγγενών του μοιραίου Boeing -Βάζουν στο τραπέζι σενάριο δολιοφθοράς για πολιτικούς λόγους

Για πρώτη φορά από την εξαφάνιση του Boeing οι συγγενείς των Κινέζων αγνοουμένων συναντήθηκαν στο Πεκίνο με εκπροσώπους των μαλαισιανών αρχών. Η αγανάκτηση και η οργή ήταν έκδηλη, ενώ δεν έλειψαν και οι φωνές συγγενών που έκαναν λόγο για δολιοφθορά στο μοιραίο αεροσκάφος για πολιτικούς λόγους.

Η συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Lido του Πεκίνου, ξεκίνησε σε τεταμένο κλίμα με μέλη των οικογενειών των κινέζων επιβατών να απαιτούν από τους μαλαισιανούς αξιωματούχους να σηκωθούν όρθιοι για να συστηθούν.

«Θέλαμε να σας δούμε τις πρώτες 24 ή 48 ώρες (μετά την εξαφάνιση του αεροσκάφους), κάτι που θα είχε απαλύνει τον πόνο που νιώθουμε αυτές τις τελευταίες 13 ημέρες», δήλωσε ένας από τους συγγενείς απευθυνόμενος στους αξιωματούχους, ενώ ακολούθησαν φωνές και αποδοκιμασίες κατά των εκπροσώπων των μαλαισιανών αρχών.«Το αεροπλάνο έκανε αναστροφή, όμως το αρνιόσασταν και γι' αυτό χάσατε πολύ χρόνο», κατήγγειλε ένας άλλος συγγενής.

Πάντως, πολλοί εκ των συγγενών των Κινέζων επιβατών είναι πεπεισμένοι ότι η εξαφάνιση του Μπόινγκ εξηγείται από μια «συνωμοσία» που εξύφανε η Μαλαισία.

«Λίγη σημασία έχουν οι λόγοι (της εξαφάνισης), θα ήταν δυνατό η μαλαισιανή κυβέρνηση να ξεχάσει το μίσος της και τα συμφέροντά της και να αφήσει τους αγαπημένους μας να επιστρέψουν σπίτι τους;», διερωτήθηκε η μητέρα ενός εξ αυτών, προκαλώντας το χειροκρότημα των παρευρισκομένων.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ