Εξοδος από το Δημόσιο και επιστροφή μισθών για όσους διορίστηκαν με πλαστά δικαιολογητικά - iefimerida.gr

Εξοδος από το Δημόσιο και επιστροφή μισθών για όσους διορίστηκαν με πλαστά δικαιολογητικά

Εξοδος από το Δημόσιο και επιστροφή μισθών για όσους διορίστηκαν με πλαστά δικαι
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Άμεση ανάκληση του διορισμού, χωρίς να προηγηθεί οποιαδήποτε άλλη πειθαρχική διαδικασία, αλλά και απαίτηση επιστροφής των μισθών που έχουν λάβει, περιμένει όσους υπαλλήλους εντοπιστούν να έχουν διοριστεί με πλαστά δικαιολογητικά ή άλλες παράτυπες διαδικασίες.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκου Μητσοτάκη, δίνονται διευκρινίσεις για τη διενέργεια των ελέγχων. Συγκεκριμένα αναφέρεται πως τίτλοι σπουδών, πτυχία ξένων γλωσσών, αλλά και οποιοδήποτε άλλο στοιχείο χρησιμοποιήθηκε για να καταλάβει κάποιος υπάλληλος μια δημόσια θέση, θα βρεθούν στο στόχαστρο των ελέγχων αυτών, οι οποίοι βάσει της εγκυκλίου του κ. Μητσοτάκη, θα πρέπει να ολοκληρωθούν με διαδικασίες εξπρές και συγκεκριμένα εντός μηνός.

Ο έλεγχος ανατρέχει στα στοιχεία που δήλωσαν οι υπάλληλοι κατά τον χρόνο πρόσληψης, μετάταξης ή μετατροπής των συμβάσεων τους, γεγονός που συνεπάγεται πως ακόμη και εάν στη συνέχεια απέκτησαν τα σχετικά προσόντα (π.χ απαιτούμενους τίτλους σπουδών), δεν γλιτώνουν από τη διαδικασία ανάκλησης της τοποθέτησής του στο Δημόσιο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ