Κοτόπουλο από την Κόλαση: Το κακάσχημο, διαβολικό αρπακτικό που έτρωγε κυριολεκτικά τα πάντα [εικόνα] - iefimerida.gr

Κοτόπουλο από την Κόλαση: Το κακάσχημο, διαβολικό αρπακτικό που έτρωγε κυριολεκτικά τα πάντα [εικόνα]

Κοτόπουλο από την Κόλαση: Το κακάσχημο
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σπουδαίο επίτευγμα για Αμερικανούς παλαιοντολόγους οι οποίοι ανακάλυψαν ένα νέο είδος δεινοσαύρου ΠΟΥ ήταν ασυνήθιστα μεγαλόσωμος και συγκαταλέγεται, πλέον, στα πιο άγρια αρπακτικά που περπάτησαν ποτέ στον πλανήτη.Το «Κοτόπουλο από την Κόλαση» ονομάστηκε έτσι επειδή είχε τεράστιο ράμφος σαν των πουλιών, κεφάλι κοτόπουλου με οστέινο λοφίο, ψηλά πόδια, μακριά ουρά και πιθανότατα και πούπουλα.

Οπως αναφέρει η Telegraph, ο δεινόσαυρος φέρει την επιστημονική ονομασία Anzu wyliei (ένας φτερωτός δαίμονας, στη μυθολογία των Σουμερίων) και ζούσε στη Βόρεια Αμερική και την Ασία, πριν από περίπου 66 εκατομμύρια χρόνια. Είχε μήκος περίπου τρεισήμισι μέτρα, ύψος όσο ένας άνθρωπος και βάρος 200 έως 300 κιλά.

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου της Γιούτα και των μουσείων φυσικής ιστορίας Κάρνεγκι και Σμιθσόνιαν, που έκαναν τη δημοσίευση στο επιστημονικό περιοδικό «PloS One» αναφέρουν ότι το πλάσμα αυτό ήταν τρομακτικό και παράξενο ακόμη και για τα δεδομένα των δεινοσαύρων. Είχε τόσο εξωφρενική όψη που πρέπει να προκαλούσε πραγματικό πανικό.

Μάλιστα, οι έρευνες στέφθηκαν με απόλυτη επιτυχία, καθώς ανακαλύφθηκαν τρεις απολιθωμένοι σκελετοί του «κολασμένου» αυτού δεινοσαύρου, διατηρημένοι σε ποσοστό περίπου 80%.

Πιθανότατα ήταν παμφάγος, με ιδιαίτερη προτίμηση στο κρέας και έζησε σε ζεστές και υγρές πεδιάδες γεμάτες ποτάμια και βάλτους, δίπλα με άλλους γνωστούς κακούς όπως ο περίφημος Τυραννόσαυρος

Οι επιστήμονες μάλιστα υποθέτουν ότι το φρικιαστικό αυτό αρπακτικό έμοιαζε περίπου με το σχέδιο στην παρακάτω εικόνα

Κοτόπουλο από την Κόλαση: Το κακάσχημο, διαβολικό αρπακτικό που έτρωγε κυριολεκτικά τα πάντα [εικόνα] | iefimerida.gr 0
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ