Ενδοκυβερνητικοί καβγάδες στη Βουλή μεταξύ Μιχελάκη-Γρηγοράκου - iefimerida.gr

Ενδοκυβερνητικοί καβγάδες στη Βουλή μεταξύ Μιχελάκη-Γρηγοράκου

Ενδοκυβερνητικοί καβγάδες στη Βουλή μεταξύ Μιχελάκη-Γρηγοράκου
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Λεωνίδας Γρηγοράκος κατάφερε να προκαλέσει τρικυμία στην κυβέρνηση, με την πρωτοβουλία του να αποσύρει τροπολογία, που επανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης για τους μετανάστες. Μάλιστα, για λυθεί το θέμα χρειάστηκε να υπάρξει επικοινωνία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Ευάγγελου Βενιζέλου.

Υπενθυμίζεται πως η τροπολογία προβλέπει ότι θα απελαύνονται όσοι παράνομοι μετανάστες καταγγέλλουν, ψευδώς, κρούσματα ρατσιστικής βίας από αστυνομικές ή άλλες αρχές.

Τελικά, αν και παρά την αρχική ένταση, την αποχώρηση του Λεωνίδα Γρηγοράκου και την έκτακτη σύσκεψη στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, τα πνεύματα ηρέμησαν μετά την επικοινωνία Σαμαρά – Βενιζέλου.

Και μέσα στο ενδοκυβερνητικό παινδαιμόνιο, ξέσπασε άγρια κόντρα ανάμεσα στον Γιάννη Μιχελάκη και τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτη Λαφαζάνη που μίλησε για φαρσοκωμωδία ανάμεσα στον υπουργό Εσωτερικών και τον αναπληρωτή του. «Επιδιώκετε να περάσετε μια ρατσιστική νομοθεσία κι εσείς αναλαμβάνετε το ρόλο του ακροδεξιού βραχίονα» τόνισε, απευθυνόμενος στον Γιάννη Μιχελάκη, ο οποίος απέρριψε τις αιτιάσεις με αιχμές κατά του ΣΥΡΙΖΑ, πως στελέχη του υπερασπίζονται κουκουλοφόρους.

Έντονη ήταν και η αντίδραση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Ν.Δ. Μάκη Βορίδη, ο οποίος κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι επιχειρεί να προστατεύσει όχι τους παράνομους μετανάστες, αλλά τους δουλεμπόρους και πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αλλεργία στις στολές.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ