Κλείδωσε στις Βρυξέλλες η προκαταρκτική συμφωνία για την τραπεζική ενοποίηση - iefimerida.gr

Κλείδωσε στις Βρυξέλλες η προκαταρκτική συμφωνία για την τραπεζική ενοποίηση

Κλείδωσε στις Βρυξέλλες η προκαταρκτική συμφωνία για την τραπεζική ενοποίηση
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Άλλος ένας μαραθώνιος διαπραγμάτευσης ολοκληρώθηκε για το οικονομικό επιτελείο. Μετά τις διαπραγματεύσεις με την Τρόικα στην Αθήνα, το σκηνικό των συνομιλιών μεταφέρθηκε στις Βρυξέλλες, όπου μετά από 17 ώρες συζητήσεων επιτεύχθηκε προκαταρκτική συμφωνία για την τραπεζική ενοποίηση, που θεωρείται πολύ σημαντική επιτυχία της Ελληνικής Προεδρίας.

Οι συνομιλίες ξεκίνησαν χθες στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις 3 μετά το μεσημέρι και ολοκληρώθηκαν σήμερα στις 8 το πρωί.

«Η Ελληνική Προεδρία κατέληξε σήμερα το πρωί σε προσωρινή συμφωνία με τους εκπροσώπους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σχετικά με τον SRM», αναφέρει σε δήλωσή του ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας και πρόεδρος του Ecofin, σημειώνοντας ότι «θα επιτρέψει την καθιέρωση ενός ενιαίου Διοικητικού Συμβουλίου ανάλυσης με ευρείες αρμοδιότητες σε περιπτώσεις εξυγίανσης τραπεζών, καθώς και ενός Ενιαίου Ταμείου Εξυγίανσης».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ