CNN: Τι θα γίνει όταν βρεθούν τα συντρίμμια του boeing -Τα επόμενα βήματα

Καθώς τη 14η ημέρα των ερευνών για το χαμένο boeing οι εικόνες του δορυφόρου που υποτίθεται ότι απεικονίζουν συντρίμμια του χαμένου αεροσκάφους στον Ινδικό αναπτέρωσαν τις ελπίδες για τη λύση του μυστηρίου με το boeing της Malaysian Airlines, τα διεθνή μέσα ενημέρωσης περνούν στο επόμενο στάδιο και αναλύουν: Τι θα γίνει αν και εφόσον επιβεβαιωθεί ότι τα συντρίμμια ανήκουν στο αεροσκάφος που εκτελούσε τη μοιραία πτήση από την Κουάλα Λουμπούρ στο Πεκίνο.

Αν οι Αυστραλοί πιλότοι βρουν συντρίμμια του αεροσκάφους στο σημείο που δείχνει ο δορυφόρος, τότε θα πετάξουν στο σημείο μια σημαδούρα. Στο σημείο θα πάνε πλοία, θα μαζέψουν όσα συντρίμμια μπορούν και θα τα μεταφέρουν στη στεριά για να τα εξετάσουν οι ειδικοί. Επίσης, θα βοηθούσε αν στο σημείο κατέπλεε ένα εμπορικό πλοίο το οποίο θα λειτουργούσε ως βάση για την ομάδα των ερευνών. Ελικόπτερα θα συνδράμουν τις έρευνες από αέρος, ενώ δύτες θα βουτήξουν στη θάλασσα για να βρουν μικρότερα κομμάτια του αεοπλάνου. Στόχος να ανεβρεθούν συσκευές του αεροσκάφους που θα μπορούσαν να δώσουν απαντήσεις για το τί οδήγησε το boeing στη συντριβή. Μάλιστα, όπως ανέφερε ο Ντέιβιντ Σούσι στο CNN η αναζήτηση του μαύρου κουτιού και άλλων συσκευών του αεροσκάφους θα μπορούσε να είναι το ίδιο αγωνιώδης όπως και η προσπάθεια ανεύρεση του ίδιου του αεροσκάφους. Το μαύρο κουτί εκπέμπει για περιορισμένο χρονικό διάστημα και θα πρέπει κυριολεκτικά να κοσκινίσουν τα συντρίμμια του αεροσκάφους για να το βρουν καθώς μπορεί να είναι παραμορφωμένο και να μην αναγνωρίζεται. Είναι πιθανό, ακόμη, να χρειαστεί να αποσυναρμολογηθούν ολόκληρα κομμάτια του αεροπλάνου για να βρεθεί.

Εκτός από το μαύρο κουτί υπάρχουν και οι εγγραφές του κοκπιτ. Η συσκευή του κόκπιτ κρατά τα δεδομένα μόνο των δύο τελευταίων ωρών, οι οποίες, όμως, είναι και οι πιο σημαντικές και μπορούν να δείξουν τι ακριβώς συνέβη με το μοιραίο boeing της Malaysian Airlines.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ