Νέα οργανωμένη επίθεση σε βάρος εφοριακών -Προπηλάκισαν υπαλλήλους και τον διευθυντή στη ΙΖ' ΔΟΥ Αθηνών - iefimerida.gr

Νέα οργανωμένη επίθεση σε βάρος εφοριακών -Προπηλάκισαν υπαλλήλους και τον διευθυντή στη ΙΖ' ΔΟΥ Αθηνών

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Διαστάσεις τείνουν να πάρουν οι επιθέσεις σε βάρος υπαλλήλων εφοριών, με την ΠΟΕ-ΔΟΥ να κάνει λόγο για κλίμα φόβου και τρομοκρατίας κάτω από το οποίο καλούνται να εργαστούν οι εφοριακοί. Μία ακόμα επίθεση σημειώθηκε την Τρίτη στη ΔΟΥ ΙΖ' Αθηνών, όταν ομάδα περίπου 70 πολιτών, εισέβαλε στο κτήριο με φωνές, συνθήματα και προπηλακισμούς σε βάρος των υπαλλήλων και του διευθυντή.

Το νέο επεισόδιο προκάλεσε την αντίδραση της Ομοσπονδίας των εφοριακών η οποία κάλεσε την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών «να προστατέψει και να περιφρουρήσει τους εργαζόμενους και να αναλάβει την ευθύνη της για την απόγνωση στην οποία έχει οδηγήσει την κοινωνία με τους πολλούς και άδικους φόρους, την πολυνομία και την αντινομία».

«Τα κρούσματα βίας και λαϊκής εκτόνωσης στις ΔΟΥ συνεχίζονται και οι εφοριακοί (που απλά κάνουν τη δουλειά τους) συνεχίζουν να βρίσκονται κάτω από καθεστώς φόβου και τρόμου. Πιστεύουμε ότι η επίθεση στους εφοριακούς, αποπροσανατολίζει από αυτούς που έχουν την ευθύνη, και απαλλάσσει τους πραγματικά υπεύθυνους», σημειώνεται με νόημα στη σχετική ανακοίνωση διαμαρτυρίας.

Η ΠΟΕ-ΔΟΥ καλεί τέλος τους πολίτες, «να συντονίσουν από κοινού με τους εφοριακούς τον αγώνα ενάντια στη φορολογική βαρβαρότητα, τα χαράτσια και τις κατασχέσεις, αντί να στρέφεται η μια κοινωνική ομάδα εναντίον της άλλης».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ