Απέλαση για τους μετανάστες που καταγγέλλουν ψευδώς αστυνομική βία -Επανακατατέθηκε η επίμαχη διάταξη - iefimerida.gr

Απέλαση για τους μετανάστες που καταγγέλλουν ψευδώς αστυνομική βία -Επανακατατέθηκε η επίμαχη διάταξη

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τις έντονες αντιδράσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης προκάλεσε η επανακατάθεση διάταξης για την απέλαση μεταναστών που ψευδώς καταγγέλλουν ρατσιστική βία εναντίον τους από όργανα της τάξης.

Την επίμαχη διάταση είχε αποσύρει νωρίτερα ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Λεωνίδας Γρηγοράκος. Στηρίζοντας την επανακατάθεσή της, ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης, μίλησε για «αυτονόητη και βασική η ανάγκη της πολιτείας να προστατεύσει τους ανθρώπους της που καλούνται να εφαρμόσουν τους νόμους, από κακόβουλες και αβάσιμες καταγγελίες και μάλιστα από δουλεμπόρους και διακινητές ανθρώπινων ψυχών».

Την απόσυρση της διάταξης είχε επικροτήσει ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ Κωνσταντίνος Τριαντάφυλλος, καθώς, όπως είπε, καταργούσε την προστασία μεταναστών που μπορεί να είναι θύματα ρατσιστικής βίας αλλά δεν νιώθουν ανασφάλεια να το καταγγείλουν.

Από την πλευρά τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έκαναν λόγο για τρομοκρατική, επικίνδυνη και ρατσιστική διάταξη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ