Στο...περίμενε 25.000 απόφοιτοι ΙΕΚ- Αναμένουν την υπουργική απόφαση για να δώσουν εξετάσεις πιστοποίησης - iefimerida.gr

Στο...περίμενε 25.000 απόφοιτοι ΙΕΚ- Αναμένουν την υπουργική απόφαση για να δώσουν εξετάσεις πιστοποίησης

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στην αναμονή εδώ και δύο μήνες βρίσκονται 25.000 απόφοιτοι των ΙΕΚ, για να δώσουν εξετάσεις πιστοποίησης των προσόντων τους.

Αν και ο αρμόδιος οργανισμός ΕΟΠΠΕΠ, έχει εκδώσει από τον Ιανουάριο οδηγίες για τη διενέργεια εξετάσεων, το υπουργείο Παιδείας δεν έχει προχωρήσει ακόμη στην έκδοση της σχετικής υπουργικής απόφασης.

Σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών (ΟΙΕΛΕ) κατηγορεί το κράτος ότι «χύνει κροκοδείλια δάκρυα όταν η ανεργία των νέων υπερβαίνει το 60%», υποστηρίζει ότι οι απόφοιτοι των ΙΚΕ είναι «όμηροι» του υπουργού Παιδείας και, ενημερώνοντας κόμματα και βουλευτές, ζητεί άμεση παρέμβαση για να επιλυθεί το θέμα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ