Ενταση και σφαλιάρες στα δικαστήρια σε δίκη μελών της Χρυσής Αυγής - iefimerida.gr

Ενταση και σφαλιάρες στα δικαστήρια σε δίκη μελών της Χρυσής Αυγής

Ενταση και σφαλιάρες στα δικαστήρια σε δίκη μελών της Χρυσής Αυγής
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Επεισοδιακή και σε κλίμα έντασης ήταν η σημερινή συνεδρίαση του μεικτού ορκωτού δικαστηρίου στο εδώλιο του οποίου κάθισαν δύο κατηγορούμενοι μέλη της ΧΑ, που κατηγορούνται ότι τραυμάτισαν πολύ σοβαρά δύο άτομα των Ιούνιο του 2008, στο στέκι «Αντίπνοια» στα Πετράλωνα.

Οι δύο κατηγορούμενοι, μετά συνεχείς αναβολές, βρέθηκαν στο εδώλιο μετά από αναβάθμιση του κατηγορητηρίου για απόπειρα ανθρωποκτονίας (από επικίνδυνη σωματική βλάβη, που ήταν αρχικά). Στη σημερινή συνεδρίαση, αν και είχαν μεταχθεί από τον Κορυδαλλό, αρνούνταν να ανέβουν στην αίθουσα φοβούμενοι ότι θα προπηλακιστούν από αντιεξουσιατές και μέλη αριστερών οργανώσεων που βρίσκονταν εκεί από το πρωί.

Η έκρυθμη κατάσταση προκάλεσε την αντίδραση της εισαγγελέας που είπε «κάποια στιγμή σε αυτό το εδώλιο καθόταν ένας δικός σας κατηγορούμενος δεν με ενδιαφέρει τι πίστευε αυτός τότε θέλω όμως να έχουν όλοι την ίδια μεταχείριση. Αν μαζευτούν εδώ 100 μέλη της ΧΑ τι θα γίνει;» Μάλιστα η εισαγγελέας στράφηκε και προς τους αστυνομικούς οι οποίοι είχαν νωρίτερα πει στο δικαστήριο ότι δεν μπορούν να μεταφέρουν τους κατηγορούμενους στη δικαστική αίθουσα, γιατί θα προκληθεί επεισόδιο και είπε «δεν μπορεί μία διμοιρία να φέρει δύο κατηγορούμενους; Πρέπει να έρθουν εδώ, τι σημαίνει δεν μπορούν να περάσουν;»

Τελικά οι κατηγορούμενοι ανέβηκαν με ένα από τους παρευρισκόμενους να τους προπηλακίζει χτυπώντας τον έναν από τους δύο, καθώς κατάφερε να τον πλησιάσει και να του ρίξει μία σφαλιάρα.

Τελικά η δίκη πήρε αναβολή για 19/9, λόγω κωλύματος στο πρόσωπο του συνηγόρου υπεράσπισης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ