Χαμένο Boeing: Η CIA, οι Ταλιμπάν, η ζούγκλα -Η αλήθεια σε όλες αυτές τις θεωρίες - iefimerida.gr

Χαμένο Boeing: Η CIA, οι Ταλιμπάν, η ζούγκλα -Η αλήθεια σε όλες αυτές τις θεωρίες

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πάνω από δέκα ημέρες από την εξαφάνιση του μοιραίου Boeing και της πτήσης ΜΗ370 και ο χρόνος είναι αρκετός για να αναπτυχθούν οι πιο εξωπραγματικές θεωρίες για την τύχη του. Συνωμοσιολόγοι παντός είδους, αλλά και παθιασμένοι της αεροναυπηγικής συγκεντρώνουν σενάρια παντός είδους.

Αυτές είναι οι κυριότερες θεωρίες που προσέγγισαν ως τώρα:

Ο πιλότος αυτοκτόνησε
Η υπόθεση δεν είναι τόση τρελή όσο ακούγεται. Είναι διαπιστωμένο ότι η πτήση άλλαξε πορεία με «προσχεδιασμένο» τρόπο και ότι τα συστήματα εντοπισμού ανεργοποιήθηκαν από ανθρώπινο χέρι. Ετσι, οι υποψίες πέρασαν στον πιλότο και τον συγκυβερνήτη του. Οι πτώσεις αεροπλάνων που οφείλονται σε αυτοκτονία πιλότου είναι σπάνιες, αλλά υπάρχουν. Το 1997 το Boeing 737 που έκανε τη διαδρομή Τζακάρτα-Σιγκαπούρη είχε πέσει σε έναν ποταμό με 104 επιβάτες και οι αρχές είχαν συμπεράνει ότι επρόκειτο για αυτοκτονία του πιλότου. Επίσης, το 1999, οι αρχές της Αιγύπτου είχαν εκτιμήσει ότι η συντριβή της πτήσης 990 της EgyptAir, με 217 επιβάτες στο αεροπλάνο, είχε προκληθεί από τον συγκυβερνήτη.
Στην παρούσα περίπτωση, τίποτα δεν αφήνει να εννοηθεί ότι ο πιλότος ή ο συγκυβερνήτης του είχαν ψυχολογικά προβλήματα.

Ενα αεροπλάνο μπορεί να κρύβει ένα άλλο
Αυτή η εκπληκτική, αλλά μελετημένη θεωρία οφείλεται σε κάποιο Κήθ Λέντζεργουντ, ο οποίος είναι ερασιτέχνης πιλότος και λάτρης των αεροπλάνων. Με ανάρτηση στο tumblr του, εξηγεί ότι το μοιραίο Boeing μπορεί να πέταξε πάνω από την Ινδία, το Πακιστάν και το Αφγανιστάν. ακολουθώντας από πίσω ένα άλλο Βoeing 777 της Singapore Airlines με τρόπο που «τα δύο αεροπλάνα έμοιαζαν σαν ένα για να ξεφύγουν από τα ραντάρ».


Το αεροπλάνο συνετρίβη στη ζούγλα
Την Τρίτη, 18 Μαρτίου, το κανάλι TVBS της Ταϊλάνδης, μετέδωσε μια δορυφορική εικόνα στην οποία φαίνεται ένα αεροπλάνο πεσμένο μέσα σε μια ζούγκλα, χωρίς να διευκρινίζεται ακριβώς πού. Ενας φοιτητής του πανεπιστημίου Επιστημών και Τεχνολογιών του Χονγκ Κονγκ, βρήκε το αεροπλάνο χάρη στην εφαρμογή Tomnod.


Ωστόσο, όπως παρατήρησαν πολλοί, μετά την δημοσιοποίηση της εικόνας, τα δέντρα κάτω από το αεροπλάνο μοιάζουν άθικτα και πιθανόν να πρόκειται για την εικόνα ενός αεροπλάνου, που απλώς περνάει πάνω από μια ζούγκλα.


Το αεροπλάνο έπεσε θύμα αεροπειρατίας και μετά το έκρυψαν
Η ιδέα αυτή αναφέρει ότι το αεροπλάνο κάποιοι το έκλεψαν και στη συνέχεια το προσγείωσαν ώστε να υλοποιήσουν τα σκοτεινά τους σχέδια. Αυτοί που υποστηρίζουν την εν λόγω θεωρία ισχυρίζονται ότι αφού δεν υπάρχουν συντρίμμια, αφού το αεροπλάνο πέταξε επτά ώρες, αφού χάθηκε από τα ραντάρ και αφού τα τηλέφωνα των επιβατών χτυπούσαν όταν οι συγγενείς τους τους καλούσαν, την επαληθεύουν.
Για να προσγειωθεί ένα Boeing 777 χρειάζεται πίστα 3 χιλιομέτρων και πλάτους 70 μέτρων, αναφέρουν οι ειδικοί. Αυτό βέβαια σημαίνει ότι η προσγείωση δεν μπορεί να γίνει διακριτικά. Πού μπορεί να κρύβεται λοιπόν το αεροπλάνο;

Το Βιετνάμ
Το αεροπλάνο θα μπορούσε να κρυφθεί σε μια αεροπορική στρατιωτική βάση του Βιετνάμ και οι επιβάτες είναι όμηροι. Το σκάφος σχεδιάζεται να γίνει όπλο μαζικής καταστροφής, τύπου 11ης Σεπτεμβρίου. Ο ίδιος ο πρόεδρος της Επιτροπής Εσωτερικής Ασφάλειας της αμερικανικής Βουλής, Μίκαελ ΜακΚο, δήλωσε ότι το αεροσκάφος μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πύραυλο εναντίον κράτους. Υπάρχει μάλιστα και βίντεο για την θεωρία του Βιετνάμ, η οποία ανέβηκε στο Youtube από κάποιον ή κάποια ShantiUniverse.

Μια μυστική βάση των ΗΠΑ
Αυτή η θεωρία διατυπώνεται από κάποιον Karl Edgar Graham, στο σάιτ της Μαλαισίας beforeitsnews ότι το αεροσκάφος άλλαξε κατεύθυνση από Αμερικανούς διότι 20 επιβάτες εργάζονται στην εταιρεία Freescale, η οποία κατασκευάζει μικροπομπούς που χρησιμοποιούνται σε οπλικά συστήματα της Κίνας και της Ρωσίας. Επομένως, η CIA ήθελε να τους ανακρίνει και βρήκε αυτό τον τρόπο, κλέβοντας ένα Boeing.


Η Βόρεια Κορέα
Πρόκειται για ένα σενάριο που ανέβηκε στο Reddit.com, σύμφωνα με το οποίο η Βόρεια Κορέα έκλεψε το αεροπλάνο και το μετέφερε στην Πιονγιάνγκ, όπως έκανε και το 1969, όταν έκλεψε ένα αεροπλάνο της Νότιας Κορέας.

Οι Ιουγούροι
Η εξαφάνιση του αεροπλάνου, στο οποίο επέβαιναν 153 Κινέζοι, συνέβη μια εβδομάδα μετά την επίθεση με μαχαίρι στον σταθμό του Κουμίνγκ και αποδόθηκε από την κινεζική αστυνομία σε μια συμμορία των Ιουγούρων. Αμέσως το κοινωνικό δίκτυο Weibo της Κίνας κατηγόρησε αυτή την μουσουλμανική μειονότητα για την εξαφάνιση του αεροσκάφους.


Οι Ταλιμπάν
Γιατί να ευθύνονται οι Ταλιμπάν; Γιατί το είπε πρώτος ο Ρούπερτ Μέρντοχ, ο μεγιστάνας των ΜΜΕ.
Rupert Murdoch ✔ @rupertmurdoch
Suivre
World seems transfixed by 777 disappearance. Maybe no crash but stolen, effectively hidden, perhaps in Northern Pakistan, like Bin Laden.

Στη συνέχεια, σύμφωνα με την καθημερινή βρετανική εφημερίδα The Independent, εξήγησε πολύ σοβαρά ότι οι αρχές της Μαλαισίας «ζήτησαν διπλωματική άδεια για να διερευνήσουν την υπόθεση σύμφωνα με την οποία το αεροπλάνο πέταξε ως ένα φυλάκιο των Ταλιμπάν στα σύνορα με το Αφγανιστάν, βορειο-δυτικά του Πακιστάν».
Ενας μετεωρίτης
Μπορεί να ακούγεται απίστευτο αλλά το CNN το είπε. Ενας μετεωρίτης βρισκόταν στην ζώνη απογείωσης του αεροπλάνου, αλλά η πιθανότητα πρόσκρουσης είναι πολύ πολύ μικρή».


Μια κυβερνοεπίθεση
Η θεωρία έρχεται από μια ειδική στην αντιτρομοκρατία, τη βρετανίδα Σάλι Λάιβσλι. Εκτίμησε ότι το αεροπλάνο άλλαξε πορεία όταν κυβερνοτρομοκράτες άλλαξαν το σύστημα πλοήγησης και χρησιμοποίησαν ένα απλό κινητό ή ένα κλειδί USB, για να χαλάσουν τα συστήματα εντοπισμού.
Mια τεράστια απάτη της ασφαλιστικής εταιρείας

Ο ίδιος ο αρχηγός της μαλαισιανής αστυνομίας το είπε, ο Khalid Abu Bakar: «Ισως, κάποιος μέσα στο αεροπλάνο τηλεφώνησε σε μεγάλες ασφαλιστικές ώστε να επωφεληθεί η οικογένειά του ή κάποιος που χρωστούσε πολλά χρήματα. Εξετάζουμε όλες τις υποθέσεις..


Ενα μπάρμπεκιου στον Ινδικό Ωκεανό
Κάποιοι μέσα στο ίντερνετ διέκριναν καπνό εδώ και μερικές ημέρες σε νησάκι του Ινδικού Ωκεανού. Το μέρος αυτό κατοικείται από μια φυλή κυνηγών. «Περίεργη σύμπτωση» έγραψε αμέσως ο μετεορολόγος Ρόι Σπένσερ στο σάιτ του. Ο ναύαρχος Sudhir Pillai του ινδικού ναυτικού δήλωσε στο Reuters την παρουσία κολόνας καπνού «αλλά πιστεύουμε ότι αυτό δεν έχει καμία σχέση με το εξαφανισμένο αεροπλάνο».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ