Αποκάλυψη σοκ: Ο Ερντογάν έκανε εμπόριο όπλων στη Νιγηρία - iefimerida.gr

Αποκάλυψη σοκ: Ο Ερντογάν έκανε εμπόριο όπλων στη Νιγηρία

Αποκάλυψη σοκ: Ο Ερντογάν έκανε εμπόριο όπλων στη Νιγηρία
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μετά τις αποκαλύψεις για τις δωροδοκίες, νέα τηλεφωνικές συνομιλίες που εμπλέκουν τον Τούρκο πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με εμπόριο όπλων στη Νιγηρία, βάζουν «φωτιά» στο πολιτικό σκηνικό της γείτονος.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων, από τηλεφωνική συνομιλία του Μεχμέτ Καρατάς, στελέχους των Τουρκικών Αερογραμμών και του Μουσταφά Βαράνκ, συμβούλου του Ερντογάν, προκύπτει ότι οι Turkish Airlines μετέφεραν όπλα στη Νιγηρία (όπου μαστίζεται από σφοδρές συγκρούσεις μεταξύ του στρατού και της ισλαμικής ένοπλης ομάδας Μπόκο Χαράμ) για την προμήθεια κάποιας ένπολης ομάδας.

Ο Καράτας υποστηρίζει στη συνομιλία του με τον Βαράνκ ότι αισθάνεται ένοχος για το γεγονός ότι ο εθνικός αερομεταφορέας μετέφερε όπλα στη Νιγηρία.«Δεν ξέρω για το εάν αυτά τα όπλα θα σκοτώσουν Μουσουλμάνους ή Χριστιανούς. Αισθάνομαι αμαρτωλός» ακούγεται να λέει χαρακτηριστικά.

Η συνομιλία αυτή, αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο, ενδέχεται να βλάψει την αεροπορική εταιρεία, η οποία κατά το ήμισυ ελέγχεται από το κράτος, και θέλει να καθιερωθεί στη διεθνή αγορά.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ