Ιστοσελίδες σε ρόλο... προξενήτρας- Εξι στους δέκα Ελληνες αναζητούν σύντροφο στο Διαδίκτυο - iefimerida.gr

Ιστοσελίδες σε ρόλο... προξενήτρας- Εξι στους δέκα Ελληνες αναζητούν σύντροφο στο Διαδίκτυο

Βρείτε τον...πραγματικό έρωτα στην οθόνη του υπολογιστή- 6 στους 10 αναζητούν σύ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι ιστοσελίδες γνωριμιών μπήκαν στη ζωή μας- μετά το Facebook- για να μας...αποκαταστήσουν! Εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες έχουν δημιουργήσει προφίλ σε dating sites αναζητώντας ταίρι.

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της Εταιρείας Μελέτης Ανθρώπινης Σεξουαλικότητας, 6 στους 10 Έλληνες ψάχνουν για το έτερον ήμισυ στο διαδίκτυο. Το 43% δηλώνει ότι έχει κάνει σχέση μέσα από το internet, αν και οι περισσότεροι παραδέχονται ότι δεν προσβλέπουν σε μια σοβαρή και σταθερή κατάσταση. Ανάμεσά τους και παντρεμένοι που εκμυστηρεύονται ότι καταφεύγουν σε ιστοσελίδες γνωριμιών για μια εφήμερη σχέση.

Η έγγραφή σε έναν ιστότοπο γνωριμιών είναι απλή. Ο ενδιαφερόμενος μπαίνει σε μια βάση δεδομένων, ανεβάζει τη φωτογραφία του, καταχωρεί τα προσωπικά του στοιχεία, περιγράφει τα ενδιαφέροντά του και τι ακριβώς ψάχνει. Τα υπόλοιπα τα αφήνει στο «σύστημα», που αρχίζει να «τρέχει», να συγκρίνει και τελικά να υποδεικνύει τον/την κατάλληλη.

Οι περισσότερες τέτοιες ιστοσελίδες προσφέρουν τις βασικές υπηρεσίες δωρεάν. Υπάρχουν, όμως, και κάποιες που ζητούν αμοιβή ή ακόμη και συνδρομή για τα «συνοικέσια», γι αυτό και οι χρήστες θα πρέπει να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί, προκειμένου να μην εξαπατηθούν.

Επιφυλακτικοί θα πρέπει να είναι, ωστόσο, και ως προς το προφίλ του προσώπου που βρίσκουν μέσα από τις συγκεκριμένες πλατφόρμες και κατά πόσο τα στοιχεία που περιγράφονται είναι αληθινά. Συχνά αποκαλύπτονται λογαριασμοί- μαϊμού ή με ψευδή προσωπικά δεδομένα, γι αυτό και είναι απαραίτητα ορισμένα μέτρα αυτοπροστασίας.

Ακολουθώντας το βασικό κανόνα ότι «κάποιος μπορεί να μην είναι στην πραγματικότητα αυτός που ισχυρίζεται» ο χρήστης τέτοιων ιστοδελίδων πρέπει να είναι υποψιασμένος και να δίνει έμφαση σε ορισμένα σημάδια.

Μια αψεγάδιαστη φωτογραφία προφίλ,τέλειες αναλογίες, ιδανικά επαγγέλματα ή υποσημειώσεις ότι «το μόνο που μετράει στη ζωή είναι ο έρωτας» δεν φαίνονται μόνο, αλλά συνήθως είναι και ύποπτα.

Χαρακτηριστική είναι η υπόθεση υποκλοπής δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα που αποκάλυψαν πέρσι οι Αρχές για την Ασφάλεια του Διαδικτύου στη Βρετανία, με στοιχεία των Μπραντ Πιτ, Μάικλ Κέιν, αλλά και μέλους της Βουλής των Λόρδων να έχουν χρησιμοποιηθεί από διαδικτυακά γραφεία γνωριμιών για να φτιάξουν πλαστά προφίλ και να προσελκύσουν πελάτες επί πληρωμή προκειμένου να τους βρουν τον «αληθινό έρωτα».

Υπάρχουν, πάντως, και αυτοί που όντως κατάφεραν και βρήκαν τον έρωτα, με τα ποσοστά στην Ελλάδα να είναι ενθαρρυντικά για τέτοιου είδους σχέσεις: το 8% των σχέσεων μέσω διαδικτύου κατέληξε σε γάμο και το 25% σε μακροχρόνιο δεσμό!

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ σχέση ζευγάρι διαδίκτυο γνωριμίες
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ